metalshow

BIG BUILD 2015: Ziua Mondiala a Locuirii, sarbatorita printr-un eveniment impresionant

de constructie accelerata si voluntariat

8 familii din Bacău vor avea propria casă, ridicată în numai 5 zile

Opt familii cu venituri mici din Bacău vor vedea în numai cinci zile, cum visul de o viață, de a avea propria locuință, se îndeplinește.

Habitat for Humanity România, împreună cu 200 de voluntari internaționali, corporatiști români și personalități, va construi prin evenimentul BIG BUILD 8 locuințe în numai 5 zile, în Bacău, în perioada 5-9 octombrie.

Este al 7-lea an în care asociația sărbătorește Ziua Mondială a Locuirii, declarată de ONU, printr-un eveniment impresionant de construcție, voluntariat și comunicare a nevoii de locuire decentă din România.

“5 milioane de oameni din România locuiesc în condiții care le pun în pericol sănătatea și dezvoltarea. Prin Habitat for Humanity România reușim să oferim în fiecare an un viitor mai bun pentru 2,000 de oameni. Împreună însă, putem ajuta mai mult. Invităm alături de noi companiile, care pot să sponsorizeze construcția unei locuințe și să ofere angajaților lor o experiență de teambuiling pe șantier, politicienii, care pot să facă schimbări la nivel legislativ, artiștii și persoanele publice, care pot să ne ajute să vorbim mai mult despre cum se locuiește în România.

Le mulțumesc tuturor celor care au răspuns afirmativ invitației noastre, așteptăm cu bucurie să construim împreună 8 case în numai 5 zile la BIG BUILD”, a declarat Mario DeMezzo, director național Habitat for Humanity România.

Familiile care vor beneficia de locuințele noi din Bacău trebuie să fie în nevoie de o locuință decentă, trebuie să muncească un număr de ore la propria casă și să returneze către Habitat for Humanity România costul casei la prețul materialelor de construcție, pe o perioadă de 20 de ani, în rate lunare fără dobândă, fără profit. Sistemul Habitat for Humanity, dezvoltat de 39 de ani în 70 de țări din întrega lume, responsabilizează familiile beneficiar și asigură fondurile pentru construcția de locuințe pentru alte familii dezavantajate.

Bucuresti, 02.09.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *