metalshow

“Sapte pictori din livada de goji” – expozitie de pictura chineza contemporana

Gallery, 11 septembrie 2015

Meda Popea Arts& Events anunță deschiderea în luna septembrie a unui nou sezon de expoziții, workshop-uri si performance-uri organizate de Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane în spaţiul cultural Gallery (Leonida 9-11).

“Sapte pictori din livada de goji” este o expoziție de pictură contemporană chineză avand ca pretext fructul de goji, folosit de secole In medicina tradițională chineză. Un eveniment organizat în colaborare cu Ambasada Chinei. Vernisaj: 11 septembrie, ora 19.00, Gallery, strada Leonida 9-11.

Vă invităm într-o lume fascinantă creată pe panză de pictori chinezi contemporani originari din municipiul Yingchuan din nord-vestul Chinei. Unii dintre ei au fost mult timp implicați în activitățile catedrei, alții activează ca artiști profesioniști, in timp ce alții conduc instituții profesionale în diferite orașe. Stilurile lor sunt diferite, variază de la clasicism la modernism, de la pictura figurativă la cea abstractă.

Despre artiști

He Lihong a venit special pentru expozițiile din România si este unul dintre cei mai reprezentativi gravori de lemn din China, tehnica folosită de el fiind mult diferită de cea convențională.

Artista Liu Yan iși exprimă sentimentele și gândirea prin picturi, iar din punctul sau de vedere această abordare este una directă, mult mai aproapiată de adevăr.

Wang Xinwu este renumit în cercurile artistice atât prin mulțimea de tablouri premiate, cât și printr-o serie de lucrări teoretice și de critică de artă publicate în ziare și reviste.

Artistul Sun Quanyi, prezinta in lucrarile sale dragostea față de pământul natal, aceasta reieșind și din titlurile operelor sale "s-a înroșit fructul goji", "floare de măslin sălbatic".

Wang Xuefeng este un pictor din rândul minorităților naționale, iar tematica etnică este punctul culminant al operei sale.

Zhang Jinfeng este cea mai tânără dintre toți cei șapte pictori chinezi. A absolvit prestigioasa Academie Centrală de Arte Frumoase din Beijing și are o serie de lucrări premiate. Ea este acum vice-președinte a Uniunii Artiștilor Plastici din municipiul Yinchuan – adjunctul domnului He.

Wang Quanyin, cel mai în vârstă dintre toți cei șapte, nu se abate de la stilul realist figurativ și căută să privească realitatea vieții din mai multe unghiuri, astfel încât lucrările sale să reflecte emoțiile umane reale.

Parteneri media: 24life.ro, boncafe.ro, capitalcultural.ro, eva.ro, modernism.ro, sapteseri.ro, traiestemuzica.ro.

Bucuresti, 02.09.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *