free download 78 travel guides written by experts

Bestseller international acum si in Romania

LEGENDELE CLANULUI OTORI de Lian Hearn

Cartea întâi – SĂ NU TREZEŞTI PODEUA-PRIVIGHETOARE

Între zidurile întunecate ale cetăţii Inuyama, stăpânul războinic Iida Sadamu îşi păzeşte faimoasa podea-privighetoare. Construită cu deosebită măiestrie, aceasta cântă la atingerea oricărui pas omenesc. Nici un ucigaş nu o poate străbate fără a fi auzit.

Dar într-un sat de munte îndepărtat, în bătrânul ţinut al Celor Trei Ţări, trăieşte Takeo, un băiat cu însuşiri excepţionale. Mai are până să-şi descopere adevărata identitate şi secretele care îi vor da puterea de a zădărnici planurile criminale ale lui Iida.

Crescut printre Hiddeni, un neam izolat şi credincios, Takeo nu a cunoscut decât pacea.

Dar are calităţile supranaturale ale Tribului — un auz nemaipomenit, capacitatea de a fi în două locuri în acelaşi timp şi de a se face nevăzut. După ce misteriosul senior Otori Shigeru îi salvează viaţa, Takeo îşi începe călătoria care-l va aduce în faţa destinului. O călătorie presărată cu răzbunare şi trădare, onoare şi loialitate, frumuseţe şi magie, dar şi pasiunea tulburătoare a iubirii.

Să nu trezeşti podeaua-privighetoare este o poveste plină de forţă, o operă de ficţiune de mare originalitate, scrisă cu suflu epic şi o fantezie sclipitoare. Lumea mitică a clanului Otori este de neuitat.

Traducere de Lidia Grădinaru
Preţ: 49,90 lei
Format: 15 x 23 cm; 288 pagini

„O carte fantastică, plasată în inima unei Japonii feudale mitice — originală, plină de aventură şi minunat povestită…” – The Observer

„… o carte complexă… antrenantă, imaginând o aventură ce aminteşte de legendele arthuriene, dar spusă cu tonul alert al unui thriller contemporan.” – Book Magazine

„Cea mai reuşită poveste despre magie, iubire, răzbunare şi aventură… de la Philip Pullman încoace.” – Independent on Sunday

LIAN HEARN (pseudonimul literar al lui Gillian Rubinstein) s-a născut în 1942 în Anglia. A studiat limbile moderne la Universitatea Oxford şi a lucrat ca redactor şi critic de film la Londra, înainte de a se stabili în Australia în 1973. Este autoarea a opt piese de teatru, numeroase povestiri, articole şi peste treizeci de cărţi, multe dintre ele pentru copii. Interesul de o viaţă pentru spaţiul nipon a determinat-o să studieze limba japoneză, să întreprindă mai multe călătorii în Japonia şi a culminat cu scrierea ciclului de romane fantasy.

Legendele clanului Otori, publicat cu mare succes în 36 de ţări.

Să nu trezeşti podeaua-privighetoare este primul volum al acestui ciclu.

Bucuresti, 24.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *