metalshow

Berlin, Barcelona si Paris – destinațiile preferate de romani pentru city-break-uri

la inceput de toamna

Românilor le place să meargă în city-break-uri chiar și după ce lunga vacanță de vară s-a terminat și, pentru această toamnă, destinațiile alese de ei sunt Berlin, Barcelona și Paris (care reprezintă 39,3% din totalul rezervărilor făcute în această perioadă), potrivit datelor Tripsta1.

Larnaca, Atena și Praga sunt și ele destinații preferate de români pentru vacanțe de scurtă durată care au loc după ce vara s-a terminat (14,6% din totalul rezervărilor).

Țările europene învecinate au și ele destinații atractive pentru city-break-urile călătorilor români în căutare de excursii de scurtă durată la începutul toamnei. Între destinațiile preferate din țările vecine se regăsesc Dubrovnik (Croația), apoi Sofia, capitala Bulgariei.

Dorind să descopere locuri noi și să experimenteze stiluri de viață diferite, călătorii români au rezervat călătorii de scurtă durată și către destinații neobișnuite dar pline de cultură și istorie, aflate departe de continentul European: de la coastele Africii la America de Sud sau China (14,6% din totalul rezervărilor).

Femei versus bărbați: ce aleg călătorii români să viziteze în această toamnă?

În condițiile în care rezervările făcute de femei și cele realizate de bărbați sunt aproape egale ca proporții (51%-49%), principalele trei destinații au fost aceleași pentru toți călătorii. Cu toate acestea, femeile au rezervat mai multe călătorii spre Paris, în timp ce bărbații au ales mai des Barcelona pentru city-break-uri, în timp ce Berlinul a fost principala destinație pentru toți călătorii pentru această perioadă.

În ceea ce privește rezervările pentru destinații exotice, 67% dintre ele au fost făcute de către bărbați, care au planificat călătorii către destinații precum Agadir (Moroc), Amman (Iordania), Medellin (Columbia) și Tel Aviv (Israel), în timp ce femeile au ales Zhengzhou (China) și Dubai (Emiratele Arabe Unite).

Desktop vs mobil în planificarea city-break-urilor de toamnă ale românilor

Atunci când și-au planificat călătoriile scurte de toamnă, românii au folosit în principal desktop-uri (91%) pentru rezervări și achiziția de bilete de călătorie, în timp ce aproape o zecime dintre ei (9%) au folosit dispozitive mobile pentru a face același lucru.

Bărbații au fost cei care au realizat 67% din totalul rezervărilor de pe mobile, în timp ce rezervările făcute prin intermediul computerelor de tip desktop au fost realizate în proporție aproape egală de femeile și bărbații români pasionați de călătorie.

1 Datele Tripsta se referă la rezervările pentru călătorii cu durate de 3-8 zile realizate în perioada septembrie – 15 octombrie, cu cel puțin o lună în avans.

Bucuresti, 16.09.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *