free download 78 travel guides written by experts

Beatles deschid Festivalul International de Chitara

Ce alt mod mai bun de a incepe Festivalul International de Chitara decat pe temele uneia dintre cele mai cunoscute formatii de rock din istorie? Temele Beatles-ilor rasuna la Sala Radio miercuri, 16 martie, de la ora 19.00, in interpretarea Orchestrei de Camera Radio, dirijor Gian Luigi Zampieri, cu piesa Introducere si fuga pe teme de Beatles de G. Panella. Concertul beneficiaza de participarea extraordinara a chitaristului spaniol Ricardo Gallén.

Programul prezentat de Orchestra de Camera Radio si invitatii sai cuprinde Introducere si fuga pe teme de Beatles de G. Panella, 3 Preludii simfonice pentru Regele Oedip de I. Pizzetti, Concert in re major pentru chitara si orchestra op. 99 de M.Castelnuovo Tedesco si Simfonia a doua in la minor op. 55 de C. Saint Saens.

Concert organizat cu sprijinul Institutului Cervantes din Bucuresti.

Vineri, 18 martie, de la ora 19.00, este programat cel de-al doilea concert din cadrul Festivalului. Cu aceasta ocazie, pe scena Salii Radio, alaturi de Orchestra Nationala Radio, vor urca chitaristul de talie internationala Goran Krivokapic si dirijorul german Ralf Sochaczewsky.

A treia seara a festivalului va oferi publicului ocazia sa asculte Uvertura operei Freischutz de C.M. Weber, Concertul pentru chitara si orchestra de H.Villa Lobos si Simfonia a doua in re major, op. 73 de J. Brahms – un program clasic si energic, cu accente romantice, dar imprevizibil datorita spiritului improvizatoric al pieselor de chitara.

Dirijorul Gian Luigi Zampieri a fost ultimul elev al marelui maestru Franco Ferrara, caruia ii datoreaza nu doar formarea artistica, ci si cea de conduita. Si-a completat studiile muzicale sub indrumarea lui Francesco De Masi, Carlo Maria Giulini, Rozhdestvensky Ghenadi, Leonard Bernstein si la cursurile de la Accademia di Santa Cecilia si Academia Chigi la Siena.

A concertat alaturi de orchestre de renume din toata lumea, dintre care Haifa Symphony Orchestra, Orquesta de Euskadi (Basque Country-Spain), Philharmonic Orchestra of University City Mexico, Orchestra de Camera Radio, Orchestra Filarmonicii George Enescu, Opera Tirana (Albania), Orchestra „Haydn” di Bolzano e Trento; Teatro dell’Opera di Roma, Orchestra Sinfonica Abruzzese, The Verona Philharmonic Orchestra.

Ricardo Gallén a studiat chitara si muzica veche la Universitatea Mozarteum din Salzburg si la cea din Munchen. In 1999, a absolvit studiile de master ale Hochschule für Musik und Theater München cu Joaquin Clerch.
A sustinut recitaluri si concerte cu mari maestri ai baghetei dirjorale precum Maximiano Valdes, Juan Jose Mena, Monica Huggett si Sergiu Comisiona in numeroase tari printre care Mexic, Chile, Argentina, Cuba, Rusia, Statele Unite, Egipt, Norvegia, Iordania, Liban, Istrael si majoritatea statelor Europei. In prezent este profesor la Universitatea Extremadura din Spain si asistent al Prof. Fisk la Mozarteum in Salzburg. Castigator a peste 20 de premii la festivaluri si concursuri internationale, Ricardo Gallén vine la Sala Radio la Festivalul International de Chitara, in cadrul caruia va sustine, pe langa concertul de deschidere, un recital joi, 17 martie.

Chitaristul muntenegrean Goran Krivokapic s-a nascut in 1979 la Belgrad si si-a inceput educatia muzicala la varsta de 8 ani sub indrumarea lui Mićo Poznanović. A absolvit Facultatea de Arta si Muzica din Belgrad si si-a condinuat studiile cu Hubert Käppel si Roberto Aussel la Universitatea de Muzica din Koln. A obtinut de asemenea o diploma Cum Laude de la Conservatorul din Maastricht, Olanda, unde a studiat cu Carlo Marchione.

Pentru performanta sa muzicala Goran Krivokapic a primit numeroase distinctii si premii inclusiv doua premii „The Golden Guitar” la Conventia Internationala de Chitara din Alessandria, Italia, pentru cel mai bun chitarist in ascensiune si pentru cel mai bun album al anului.

Dirijorul Ralf Sochaczewsky a urmat Universitatea de Muzica alaturi de Marc Piollet si profesorul Christian Grube. In paralel a studiat vioara sub indrumarea lui Irmgard Huntgeburth. In prezent este dirijorul principal al Berlin Choirs Cantus Domus si Ensemberlino Vocale, obtinand cu ambele Premiul intai la Competitia de Cor din Berlin. In noiembrie 2007, a fost asistentul lui Vladimir Jurowski la pupitrul Orchestrei Filarmonica din Londra, orchestra pe care a dirijat-o din nou in mai 2010, la Royal Festival Hall.

Programul complet al Festivalului International de Chitara poate fi gasit pe site-ul orchestre.srr.ro.

Biletele pentru Festivalul International de Chitara pot fi procurate de la Casa de Bilete a Salii Radio (Str. G-ral Berthelot nr. 60 – 64, sector 1) si prin reteaua Eventim, magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti, Humanitas si online pe www.eventim.ro.

Bucuresti, 14.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *