metalshow

Cu sprijinul Fundatiei Vodafone, SOS Masina cu Jucarii ii va bucura si anul acesta pe cei mici

Datorită parteneriatului cu Fundaţia Vodafone, şi în anul 2011, SOS Maşina cu Jucării – proiect al Asociaţiei SOS Satele Copiilor România – va continua să aducă bucurie, dar şi informaţii extrem de utile copiilor din Bucureşti şi din ţară prin organizarea de activităţi ludico-educative în centre de zi şi rezidenţiale, în şcoli, grădiniţe, parcuri. Programul de vară al SOS Maşina cu Jucării include şi activităţi în alte localităţi din ţară, în cadrul unor circuite realizate în colaborare cu organizaţii non-guvernamentale şi instituţii de stat.

Prin intermediul jocului, SOS Maşina cu Jucării îi implică pe copii în diverse activităţi cu scopul de a-i ajuta pe aceştia să îşi dezvolte imaginaţia, atenţia, memoria, capacitatea de concentrare, creativitatea, încrederea în sine, simţul dreptăţii şi egalităţii, abilităţile motrice. Un accent important în cadrul activităţilor cade pe înţelegerea importanţei regulilor şi a respectării acestora, integrarea şi relaţionarea în cadrul grupului, îmbunătăţirea relaţiei cu părinţii, profesorii, educatorii, exersarea empatiei şi a toleranţei. De asemenea, favorizează socializarea şi promovează jocurile de grup care îi aduc împreună atât pe copii, cât şi pe adulţi (indiferent de sex, religie, etnie etc).

În anul 2010, SOS Maşina cu Jucării a bucurat, prin intermediul jocurilor propuse, copiii afectaţi de inundaţii din judeţele Botoşani, Suceava şi Bacău şi a organizat activităţi de vacanţă pentru copiii din judeţele Arad, Timiş, Sibiu şi Vâlcea. Au fost desfăşurate 35 de activităţi în cadrul celor patru turnee de vară, ce au implicat un număr de 3788 de copii de toate vârstele. De asemenea, Maşina cu Jucării a desfăşurat constant, pe toată perioada anului, activităţi de joc educativ în Bucureşti în parcul Plumbuita, parcul Drumul Taberei şi parcul Bazilescu pe durata verii, iar în sezonul rece în centre rezidenţiale şi de zi: Centrul de zi JO-YO, Centrul rezidenţial şi de zi “Sf. Macrina”, Centrul de zi “Eu şi prietenii mei”, Centrul de zi “Uşa deschisă” şi Centrul de zi şi rezidenţial “Sf. Iustinian”.

După proiectul „Atenţie! Se circulă!”, prin care copiii din clasele primare din Bucureşti şi-au consolidat în anul 2010 cunoştinţele de circulaţie rutieră, anul acesta SOS Maşina cu Jucării va realiza un proiect educaţional centrat pe Drepturile Copilului, astfel încât cei mici să înţeleagă cât mai bine care le sunt drepturile şi responsabilităţile.

SOS Maşina cu Jucării funcţionează din anul 2002 ca program social mobil de tip Playbus, specializat în educaţie prin metode ludice (joc). Din iunie 2006, Fundaţia Vodafone România susţine proiectul SOS Maşina cu Jucării, finanţând 100% activitatea acestui proiect.

Bucuresti, 14.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *