Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

BCR a lansat creditul pentru studii – Academic BCR

Banca Comercială Română (BCR) a lansat, recent, creditul pentru plata taxelor de studii, în lei sau valută – Academic BCR/Academic Plus BCR.

Creditele pot fi folosite pentru plata taxelor de studii (postliceale, universitare sau postuniversitare: masterat, doctorat, MBA, ACCA, alte studii postuniversitare pentru domenii aplicate), efectuate în ţară sau în străinătate şi a cheltuielilor de cazare şi masă pe perioada efectuării studiilor.

Creditul pentru studii negarantat – Academic BCR – este acordat în lei cu dobândă fixă şi poate avea o valoare maximă de 30.000 de lei pentru o perioadă de maxim 7 ani, în cazul studiilor postliceale / universitare şi 88.000 de lei pentru o perioadă de maxim 10 ani, în cazul studiilor postuniversitare.

Creditul pentru studii garantat cu ipotecă imobiliară – Academic Plus BCR – este acordat în lei şi valută şi poate avea o valoare maximă de 25.000 EUR (sau echivalent RON) pentru o perioadă de maxim 7 ani, în cazul studiilor postliceale / universitare şi 50.000 EUR (sau echivalent RON) pentru o perioadă de maxim 15 ani, în cazul studiilor postuniversitare. Dobânda creditului poate fi fixă pe o perioadă iniţială de 2 ani, sau variabilă pe toata durata creditului.

“BCR îi sprijină pe clienţii interesaţi să îşi continue studiile în ţară sau în străinătate printr-o ofertă de finanţare dedicată, Creditul Academic BCR. Banca acoperă prin aceste credite şi cheltuielile de cazare şi masă pe perioada efectuării studiilor. Cele mai importante avantaje ale acestui nou tip de credit sunt: lipsa unui avans din partea clientului, o dobândă mai mică decât în cazul creditelor de nevoi personale, posibilitatea acordării creditului şi către studenţii care nu realizează venituri prin prezentarea unui coplătitor şi nu în ultimul rând clientul poate opta pentru acordarea creditului în tranşe anuale sau semestriale, ceea ce înseamnă că va plăti dobândă doar pentru suma utilizată din credit”, a declarat Roxana Cristea, Sef departament Credite Negarantate, BCR.

Studenţii pot obţine finanţare pentru orice program de studii dorit, având acces şi la sume mai mari (de până la 50.000 EUR), prin ipotecarea unui imobil aflat în proprietatea lor/a părinţilor/a rudelor. În plus, nu trebuie să-ţi facă griji pentru asigurarea locuinţei, BCR oferind gratuit asigurarea acesteia pe toată durata creditului.

Banii sunt viraţi de bancă direct în contul instituţiei de învăţământ, integral sau în tranşe anuale / semestriale, pe toată durata studiilor, pe bază de documente justificative.

Exemplu de calcul:

Credit

Academic BCR

Academic Plus BCR

Valoare totală credit

20.000 RON

15.000 EUR

Perioadă de acordare

Maxim 10 ani (120 luni)

Maxim 15 ani (180 luni)

Dobândă

14,9%/an (fixă pe toată perioada)

7,896%/an

variabilă

(EURIBOR 6M+6,95%)

Comision analiză dosar

100 RON

390 EUR

Cost evaluare

0 RON

300,01 RON inclusiv TVA (apartament)

DAE*

16.11%

8,74%

Valoare totală plătibilă de către client

38,674 RON

26.098 EUR

Rata lunară

321 RON

142 EUR

Asigurări

Certificat de asigurare de viaţă acordat gratuit de către bancă

Certificat de asigurare a imobilului acordat gratuit de către bancă

* DAE este calculat în condiţiile prezentate în tabel.

Bucuresti, 28.06.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *