metalshow

Banii pe tichetele CFR neconsumate merg la pensionari

Senatorii Partidului Conservator au contribuit decisiv la aprobarea unui proiect de lege care prevede compensarea in bani a tichetelor de calatorie pe cale ferata neutilizate de catre pensionari. (L912/14.11.2006)

Astfel, la discutia in plen a initiativei legislative care a avut loc luni dupa-amiaza, conservatorii au inclinat balanta in favoarea aprobarii acestui proiect legislativ, in ciuda faptului ca in cadrul Comisiei Economice din Senat, aceasta primise raport de respingere.

“Obtinerea acestor bilete este un drept castigat de catre pensionari, care are acoperire financiara in buget. In aceste conditii, nu vedem de ce ar trebui ca acesti bani sa se intoarca inapoi la bugetul de stat, cand ei pot deveni o sursa suplimentara de venit pentru acei pensionari cu venituri reduse, care, dintr-un motiv sau altul, nu s-au putut folosi de acest drept al lor, castigat prin lege. In definitiv, prin aceasta compensare, nu facem decat sa ne asiguram ca sumele de bani alocate pensionarilor ajung intr-o forma sau alta la acestia, si nu se pierd in gaura neagra a bugetului de stat.” – a declarat senatorul dr. Radu Terinte, care a votat in favoarea pensionarilor.

Initiativa legislativa care prevede compensarea in bani a tichetelor de calatorie pe cale ferata neutilizate de catre pensionari a trecut de Senat si urmeaza sa intre in perioada urmatoare in discutie in cadrul comisiilor si plenului Camerei Deputatilor, aceasta fiind camera decizionala.

Bucuresti, 13.2.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *