metalshow

Nokia N77: Televiziune in timp real, exact atunci cand doriti

Atrăgător atât prin design, cât şi din punct de vedere financiar, Nokia N77 va accelera adoptarea la scară largă a televiziunii mobile bazate pe standardul DVB-H

Nokia a lansat astăzi computerul multimedia Nokia N77, care oferă o experienţă optimizată în ceea ce priveşte consumul de televiziune în mediul mobil. În plus, dispozitivul are un design atrăgător şi compact şi încorporează toate funcţiile specifice gamei Nseries. Cu Nokia N77 – cel mai recent terminal Nseries cu DVB-H integrat – operatorii au acum la dispoziţie o ofertă mai bogată de dispozitive, în contextul în care platformele de televiziune mobilă se află în plină dezvoltare, în vederea atragerii de noi utilizatori. Noul terminal oferă acces mobil la o experienţă de vizionare TV foarte apropiată de cea „clasică”, deja familiară pentru utilizatori – însă de pe un dispozitiv mobil, cu dimensiuni reduse.

„Televiziunea este cel mai important canal media din lume, iar Nokia îl aduce în universul mobil, prin intermediul Nokia N77. Având dimensiuni reduse şi un preţ accesibil, Nokia N77 va da un impuls suplimentar adoptării la scară largă a  televiziunii mobile bazate pe tehnologia DVB-H. Niciodată nu a fost mai uşor să urmăreşti programe TV în timp real de pe un dispozitiv mobil ”, a declarat Jonas Geust, coordonator Nokia Nseries Players Category, divizia Multimedia, Nokia. „Datorită ecranului plat de 2,4" cu până la 16 milioane de culori şi sunetului stereo de înaltă calitate, Nokia N77 se recomandă drept dispozitivul ideal pentru consumul mobil de televiziune şi muzică.”

„Cu Nokia N77, ne aşteptăm la o creştere a numărului de utilizatori vietnamezi de televiziune mobilă,” a declarat Dl. Le Doan Quan, Director, VTCmobile Television Company. „Nokia le oferă acum utilizatorilor din Vietnam posibilitatea de a alege dintre mai multe tipuri de dispozitive în momentul în care solicită servicii de televiziune mobilă.” În 2006, Vietnam a devenit prima ţară din zona Asia-Pacific în care au fost introduse servicii de televiziune mobilă bazate pe tehnologia DVB-H. Acest serviciu este oferit de VTCmobile Television Company, una dintre principalele companii specializate în servicii multimedia din Vietnam.

Întotdeauna la curent cu ce urmează
Nokia N77 dispune de o tastă dedicată pentru funcţiile TV, care vă oferă acces instantaneu la toate beneficiile DVB-H*. Dispozitivul poate chiar memora ultimul canal vizionat înainte de oprirea „televizorului”. În plus, există o funcţie pentru stabilirea de alerte pentru ora de începere a emisiunilor TV pe care doriţi să le vizionaţi – iar accesul la acestea se face printr-o singură apăsare de tastă. Datorită funcţiei Program Guide din aplicaţia TV a dispozitivului, puteţi afla programul staţiilor TV disponibile (pe o perioadă de până la şapte zile), puteţi „răsfoi” meniul de staţii, puteţi achiziţiona drepturi de acces la canale noi şi puteţi selecta emisiunea care vă interesează.

Iar pentru a vă face auzit, aveţi la dispoziţie funcţiile încorporate pentru interactivitate – precum votarea prin SMS a videoclipurilor care urmează să fie difuzate pe un anumit canal. În plus, terminalul oferă o funcţie de „reluare”, pentru secvenţe TV de 30 de secunde – puteţi utiliza această funcţie în orice moment doriţi, revenind apoi la vizionarea normală a emisiunii.

Muzica dumneavoastră, coloana dumneavoastră sonoră – totul exact aşa cum vă doriţi
Nokia N77 dispune de până la 2GB de memorie** şi oferă difuzoare stereo integrate. Pe scurt, experienţele muzicale mobile pe care vi le-aţi dorit. Terminalul permite stocarea a până la 1500*** de piese şi este compatibil Visual Radio (radio cu afişaj), oferindu-vă astfel posibilitatea de vă asculta DJ-ii preferaţi, dar şi de a descoperi muzică nouă. N77 este compatibil cu formatele MP3, AAC, AAC+, eAAC+ şi WMA, aşa că nu trebuie să vă faceţi griji că nu veţi putea asculta anumite melodii. Iar pentru un sunet absolut minunat, conectaţi la terminal căştile din pachetul de vânzare (căşti cu fixare în ureche) sau o altă pereche de căşti compatibile, prin intermediul adaptorului audio Nokia cu mufă de 3,5 mm.

Mult mai mult decât divertisment
Nokia N77 înseamnă mult mai mult decât recepţia TV în timp real – dispozitivul beneficiază de practic toate funcţiile pe care v-aţi aştepta să le aibă un computer multimedia Nokia Nseries, inclusiv cameră de 2 megapixeli (1600 x 1200 pixeli). Pe scurt, o adevărată poartă de acces către o întreagă lume multimedia. Dincolo de aspectul atrăgător, Nokia N77 „ascunde” toate funcţiile de care aveţi nevoie – atât pentru serviciu, cât şi pentru relaxare. Puteţi accesa, de exemplu, funcţii pentru gestionarea programului zilnic, precum email, calendar şi liste de sarcini. Terminalul funcţionează în reţele 3G (WCDMA 2100 MHz), EDGE şi GSM (900/1800/1900 MHz).

Nokia N77 se bazează pe platforma S60, ediţia a III-a şi sistem de operare Symbian. Debutul livrărilor pentru acest terminal este preconizat pentru trimestrul al II-lea din 2007, în ţările în care sunt disponibile servicii DVB-H. Preţul de vânzare estimat – fără luarea în calcul a taxelor şi subvenţiilor aplicabile produsului – este de aproximativ 370 de Euro.

 * Pentru a verifica disponibilitatea şi costul serviciului, vă rugăm să luaţi legătura cu operatorul Dvs. de reţea/ furnizorul Dvs. de servicii.
** Disponibilitatea şi capacitatea de stocare a cartelei de memorie din pachetul de vânzare variază în funcţie de piaţă şi/sau de operatorul de reţea /furnizorul de servicii.  
*** Capacitate de stocare estimată pentru o durată de 3:45 minute per melodie şi codare eAAC+ la 48 kbps. În cazul codării AAC la 128 kbps, capacitatea de stocare este de până la 500 de piese.

3GSM World Congress 2007, Barcelona, Spania/ Espoo, Finlanda, 12.2.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *