free download 78 travel guides written by experts

AVAS a demarat procedura pentru recuperarea ajutorului de stat

acordat în procesul de privatizare a S.C. Automobile Craiova S.A.

Marţi, 15 aprilie 2008, Colegiul Director al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului a aprobat Nota referitoare la recuperarea ajutorului de stat dispusă prin Decizia Comisiei Europene din 27.02.2008, privind ajutorul de stat nr. C46 / 2007.

Astfel, AVAS a hotărât, in conformitate cu procedura interna de recuperare a ajutoarelor de stat, ca în termen de cinci zile, să notifice societatea comercială Daewoo Automobile România S.A., societatea comerciala Automobile Craiova S.A., Ford Motor Company şi Ford of Europe GmbH pentru recuperarea ajutorului de stat prin transmiterea Ordinului de recuperare şi a unei copii a Deciziei de recuperare emise de către C.E.

În termen de 10 zile de la primirea notificării şi a Ordinului de recuperare, beneficiarul ajutorului de stat urmează să transmită la AVAS acordul de rambursare a ajutorului de stat.

AVAS va informa CE, în termenele prevăzute în Decizia de recuperare, asupra etapelor parcurse.

Informaţii de background

CE a stabilit că România trebuie să recupereze ajutorul de stat declarat ilegal în sumă de 26.928.000 EUR, plus dobânda calculată până la data încasării, de la beneficiarul acestuia: S.C. Daewoo Automobile România S.A. Craiova, respectiv entitatea economică succesoare şi care va avea ca date de identificare CUI R 6488696, deci « entitatea care va deţine exclusiv activele industriale principale, care au beneficiat de condiţiile asociate privatizării, şi nu şi activele conexe ».

Bucuresti, 16.04.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *