free download 78 travel guides written by experts

Traficul aerian în timpul Summit-ului NATO coordonat prin intermediul TOPEX VCS

TOPEX VCS, sistem de comunicaţii vocale destinat aplicaţiilor de control a traficului aerian şi centrelor de comunicaţii de tip dispecer, a ajutat la asigurarea coordonării zborurilor pe durata Summit-ului NATO desfăşurat în Bucureşti în perioada 2-4 aprilie 2008.

Summit-ul Alianţei Nord-Atlantice a fost cel mai mare eveniment politic organizat vreodata în România şi a atras atenţia întregii lumi. Aproximativ 3000 de delegaţi – cei mai puternici oameni ai planetei, şefi de stat, şefi de guvern şi miniştri – au dezbătut, într-un program – maraton de 3 zile, o agendă politică extrem de încărcată.

Pe întreaga desfăşurare a Summit-ului NATO pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” au aterizat peste 120 de aeronave care au asigurat transportul demnitarilor, securitatea acestora fiind garantată 24 de ore din 24 prin prezenţa în aer a forţelor şi mijloacelor aparţinând Forţele Aeriene Române, NATO şi unor ţări membre NATO.

Zborurile oficialilor au fost urmărite şi dirijate de controlorii de trafic aerian din cadrul ROMATSA – Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian, aceştia coordonând cu succes echipamentele din sala de dirijare a traficului aerian.

TOPEX VCS este unul din aceste sisteme la care coordonatorii de trafic au apelat pentru a accesa linii telefonice terestre, canale radio, interfoane şi funcţii de paging astfel încât să asigure o bună desfăşurare a traficului aerian pe durata Summit-ului.

Această soluţie complet digitală, flexibilă, cu arhitectură TDM scalabilă este implementată comercial de peste cinci ani în cadrul ROMATSA şi permite configurarea într-o gamă foarte largă de aplicaţii din domeniul ATC.

Referitor la colaborarea cu TOPEX, oficialii ROMATSA au declarat: “Echipamentul livrat de TOPEX este de o calitate excelentă, fabricat din materii prime cu un înalt grad de fiabilitate şi rezistenţă, este corespunzător în toate privinţele utilizării pentru care a fost proiectat şi gradul de acurateţe, siguranţă şi fiabilitate corespunde cererii tehnice oficiale. Colaborarea cu Topex este excelentă şi certificată de relaţiile de afaceri îndelungate.”

Compania TOPEX a implementat cu succes acest sistem în România atât pentru autorităţile militare cât şi pentru cele aeronautice.

În perioada imediat următoare două proiecte IP VCS vor fi implementate pe aeroporturile din Arad şi Bucureşti, incluzând peste 40 de pupitre operator IP, radio, linii telefonice şi sisteme de înregistrare.

Noua soluţie TOPEX IP VCS a fost dezvoltată datorită eforturilor susţinute ale companiei de a adapta tehnologiile VoIP existente în piaţă la cerinţele curente ale industriei ATC. În acest fel, TOPEX IP VCS este o soluţie redundantă destinată Managementului Traficului Aerian fiind flexibilă, uşor de implementat şi upgradat.

Bucuresti, 16.04.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *