metalshow

Au rămas 6 concurenți în cortul Bake Off România

Ionela a părăsit competiția după 5 probe eliminatorii de foc

Rândurile la mesele de lucru din cortul Bake Off România au început să se strângă din ce în ce mai mult!

Ediția de ieri, urmărită de aproximativ 1.4 milioane de telespectatori, la nivel național, pe întreg intervalul de difuzare, între 20:30 – 22:36, le-a adus concurenților una dintre cele mai grele teme: foietajul, un preparat dificil de realizat, ce necesită multă tehnică și îndemânare. Emoțiile și tenisunea au pus stăpânire pe concurenți și i-au făcut să dea tot ce au mai bun fără să își piardă simțul umorului și solidaritatea. Cea care nu a reușit să mai facă fața presiunii unei alte probe eliminatorii a fost Ionela, părăsind competiția pentru titlul de Cel mai bun cofetar amator din România.

La prima probă, cea de semnătură, concurenții au avut de preparat o plăcintă sărată care să le vorbească juraților Alex Stan, Simona Pope și Tudor Constantinescu despre personalitatea lor, o plăcintă care să se ridice la nivelul așteptărilor, care au devenit din ce în ce mai mari. Diferența dintre produsele pregătite și libertatea creativă a fiecăruia s-au putut observa la nivel de umplutură: cu carne de mistreț, carne de porc și turmeric, dovlecei și parmezan, brânză și cascaval sau brânză de capră și spanac. Rugăciunile din fața cuptoarelor au fost asezonate cu dansul, totul pentru a se coace plăcintele, iar concurenții au demonstrat că pot face loc și distracției printre tensiuni. La finalul probei, jurații au avut parte de surprize: foietaje necoapte, prea multă umplutură, amestecuri ingenioase de ingrediente, foietaje dezastruoase, însă la această probă au reușit să se remarce Daniel, Robert și Mihaela.

Proba tehnică a fost aleasă de Tudor Constantinescu, care a decis să provoace concurenții cu o rețetă consacrată: tarta Tatin, o tartă întoarsă cu mere suculente, caramelizate și blat de foietaj subțire. „Cel mai important lucru la această tartă este precizia. Merele chiar trebuiesc tăiate în patru, dacă le tăiem mai mici sau feliuțe prea subțiri nu vor mai absorbi caramelul!”, a spus Tudor. Se pare că exact tăierea merelelor a fost prima greșeală pe care au făcut-o toți concurenții, însă nici caramelizarea zahărului pudră nu a fost tocmai ușoară, unii dintre ei fiind nevoiți să refacă caramelul de 2-3 ori. Întoarcerea tartei a fost momentul critic pe care l-au depășit bine toți. Degustarea a tăiat puțin din bucuria concurenților. Tudor nu a fost mulțumit de produsele aduse în fața lor: „Nimeni, dar nimeni, nu a respectat ce am scris eu pe hârtie!”. Primele trei locuri au fost ocupate de Irina, Mihaela și Dan, care au realizat preparatele cele mai apropiate de rețeta originală.

Proba de creativitate a fost adusă de Mihai Mărgineanu pe ritmul muzicii, însă el nu a venit cu mâna goală, ci le-a adus concurenților mirodenii pe care au trebuit să le folosească în preparatele lor pe tema: foietaj în jurul lumii. „Sunt foarte curioasă dacă ingredientele se vor simți și dacă vor ști în ce țară trebuie să integreze fiecare condiment!”, a spus Simona. Imaginația concurenților a plimbat jurații prin Mexic, Turcia, Rusia, Franța, Italia, Germania, Grecia, Asia sau România. Jurații au avut bilete VIP pentru călătoria lor în jurul lumii, însă nu toate meniurile au fost pe gustul lor: „Italia e cam greu de mestecat!”, a spus Simona, iar Alex a completat: „Simt busuiocul, dar nu îmi place foietajul!”.

Mihaela a reușit să impresioneze la toate cele trei probe, care nu au fost deloc ușoare, obținând insigna de cofetarul săptămânii mult dorită. Ionela, Erika și Adrian au fost propuși la proba eliminatorie, unde au avut de reinterpretat un mare clasic al cofetăriei: cremșnitul. Au avut la dispoziție două ore pentru a pune pe masa juraților un produs nou, care să păstreze și aroma autentică. Cea care nu a reușit să impresioneze juriul prin preparatul ei a fost Ionela: „Mă bucur că plec acasă! Am ajuns la concluzia că nu pot face prăjituri sub presiune. Mai bine rămân în ritmul meu, ușor!”.

Au mai rămas doar șase concurenți în lupta pentru titlul de Cel mai bun cofetar amator din România și marele premiu de 25.000 de euro, iar probele sunt din ce în ce mai solicitante și necesită multă îndemânare și documentare pentru a se ridica la nivelul așteptărilor juraților. Săptămâna viitoare, la Bake Off România, Nicolle Stănese va fi alături de concurenți în noi probe de foc, iar cei șase rămași în concurs vor avea parte de noi provocări: deserturi internaționale celebre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *