free download 78 travel guides written by experts

Atentie, catei la metrou!

VIER PFOTEN lansează expoziția foto canină ”Adoptă și Salvează” în stația de metrou Unirii 1

Imagini cu zeci de căței frumoși au invadat de azi un perete expozițional din stația de metrou Unirii, una dintre cele mai tranzitate stații din București. Ei sunt doar o parte din cei 98 de câini fără stăpân aflați în grija VIER PFOTEN și oferiți spre adopție oricui dorește să-și îmbogățească viața cu un prieten fidel. VIER PFOTEN dă un nou impuls adopțiilor de câini fără stăpân atât prin expoziția foto, cât și prin relansarea website-ului dedicat www.adoptasisalveaza.ro.

Lia, Beju, Vulpița, Bobiță, Pufi și Negruțu vor ieși din anonimat și vor fi văzuți de zecile de mii de călători care tranzitează săptămânal stația de metrou Unirii. 40 de fotografii frumoase vor fi expuse în perioada 21 Octombrie- 12 noiembrie în spațiul expozițional ”Galeria din Galerie” amenajat pe pasarela stației de metrou Piața Unirii 1. Cățeii expoziției pot fi adoptați oricând, ei fiind o parte dintre cei 98 de câini îngrijiți de VIER PFOTEN în adăpostul partener Speranța din Popești Leordeni. Aceștia și mulți alți căței maidanezi salvați de adăposturi și persoane private pot fi găsiți pe noul website www.adoptasisalveaza.ro creat de VIER PFOTEN.

Aici pot fi postate și găsite fotografii cu detalii despre animale (vârstă, sex, talie etc.), iar potențialul adoptator ajunge la doar la un telefon distanță de cățelul preferat. Utilizatorii – adăposturi private sau persoane fizice – își pot crea propriul cont pentru a posta anunțuri despre câinii pe care-i au în îngrijire. Site-ul conține mai multe secțiuni: Anunțuri despre câinii din adăposturile publice și private; Sfaturi utile pentru cei care au adoptat; Ce presupune adopția (aspecte legale, lista adăposturilor, beneficiile adopției) și Povești fericite ale cățeilor maidanezi adoptați.

Noua platformă web și anunțurile vor fi promovate inclusiv pe pagina de Facebook dedicată campaniei https://www.facebook.com/AdoptaSalveaza.

„Foștii căței fără stăpân antrenați de VIER PFOTEN pentru proiectul de terapie pentru copiii cu dizabilități au demonstrat în ultimii 10 ani că maidanezii pot fi o resursă importantă pentru societate. Fiecare câine poate fi un erou pentru stăpânul său atât prin acțiunile spectaculoase de care poate fi capabil în situații limită, dar și prin modul în care îi înfrumusețează viața de zi cu zi. 98 de astfel de potențiali eroi își așteaptă salvatorii în adăpostul Speranța, de unde pot fi adoptați”, a declarat Anca Raicu, Director de comunicare VIER PFOTEN România.

În ultimul an, mii de câini au fost preluați de pe străzi sau din adăposturile publice, unde urmau să fie uciși la expirarea celor 14 zile prevăzute de noua lege pentru gestionarea câinilor fără stăpân. Adăposturile private sunt deja supraaglomerate, iar salvarea altor câini din adăposturile publice poate fi posibilă doar prin adopție.

„Adoptă și Salvează încurajează adopția câinilor maidanezi și vine în continuarea campaniei lansate alături de VIER PFOTEN anul trecut: „Hingherul cel Bun”. Atunci am căutat să arătăm că maidanezii pot fi o resursă pentru societate, astăzi, încurajaţi de rezultate, am fost inspiraţi să comunicăm prin conceptul câinelui erou. Am învăţat să credem că doar oamenii pot salva câini, adoptându-i. Când, de fapt, la rândul lor, animalele ne «salvează ziua» în mod frecvent ”, a spus Ioana Gheorghiţă, Head of Strategy GMP Advertising.

Reamintim faptul că uciderea câinilor în adăposturile publice a devenit ilegală după 20 iunie 2014, data la care Curtea de Apel București a dat câștig de cauză organizației VIER PFOTEN și a suspendat Normele de aplicare a OUG 155/2001 modificată prin Legea 258/2014.

Partenerii VIER PFOTEN pentru realizarea acestei expoziții sunt: GMP Advertising, Asociația Bucureștiul Meu Drag și METROREX.

Bucuresti, 21.10.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *