free download 78 travel guides written by experts

Atelier de arta activa

Evacuarea Casei Studenţilor din Timişoara
În Festivalul Dramaturgiei Româneşti 2008

8 septembrie 2008, ora 19.00, în cortul din faţa Teatrului Naţional „Mihai Eminescu" din Timişoara, Piaţa Operei.
 
Lansarea proiectului Evacuarea Casei Studenţilor din Timişoara, o producţie a Teatrului Naţional „Mihai Eminescu", realizat  de tangaProject la iniţiativa Ofensiva Generozităţii.  
 
Ca urmare a retrocedării către Episcopia Romano-Catolică, Casa de Cultură a Studenţilor urmează să fie evacuată din 23 decembrie 2008, neexistând momentan nicio soluţie pentru membrii acesteia. Proiectul Evacuarea Casei Studenţilor îşi propune generarea unui dialog între părtile implicate – Casa de Cultură a Studenţilor, Primăria Municipiului Timişoara şi Episcopia Romano-Catolică prin intermediul unor acţiuni comunitare (dezbateri publice, ateliere de dezvoltare de proiect, lecturi publice etc), încheind proiectul cu un spectacol de teatru comunitar, primul proiect tangaProject in afara Bucurestiului. 
 
tangaProject este un atelier de teatru independent, pentru dezvoltarea si explorarea noilor tipuri de teatralitate si dramaturgie, experimentarea mijloacelor de expresie teatrală şi introducerea conceptului de teatru comunitar prin: ateliere şi workshopuri, educaţie, cercetare şi observaţie, lucru în echipă, interdisciplinaritate, artă implicată, responsablizare socială. ACTIVE ART. 
 
În perioada 4-12 octombrie 2008 Teatrul Naţional Timişoara prezintă publicului de teatru  a 14-a ediţie a Festivalul Dramaturgiei Româneşti. Al doilea ca importanţă pe plan naţional, evenimentul este organizat cu sprijinul Ministerului Culturii şi Cultelor şi al Consiliului Local. Ediţia de anul acesta se axează pe textul românesc de teatru şi aduce Concursul dramaturgiei româneşti, spectacole in şi off, concerte, lansări de carte, laboratoare.
  
Echipa: Bogdan Georgescu, Vera Ion, Andreea Eşanu, Selma Dragoş, David Schwartz
 
tanga nu acoperă. Descoperă!

Bucuresti, 05.09.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *