metalshow

Asociatia de Standardizare din Romania (ASRO) si Asociatia Profesionala a Agentilor Imobiliari

din Romania (APAIR) – colaborare strategica la nivel national pentru implementarea Standardului Roman SR EN 15733

Asociatia de Standardizare din Romania (ASRO) şi APAIR, prima Asociaţie Profesională a Agenţilor Imobiliari din România, anunţă încheierea unui acord de colaborare.

Protocolul are drept obiectiv colaborarea dintre cei doi parteneri privind promovarea eficienta a Standardului European adoptat ca Standard Român SR EN 15733 in vederea organizarii serviciilor imobiliare si a respectarii intereselor legitime ale consumatorilor de servicii imobiliare si a profesionistilor in imobiliare.

Prin această colaborare, agentii imobiliari din Romania vor avea la dispozitie consultanta de specialitate si cursuri dedicate implementarii prevederilor Standardului Roman SR EN 15733, document recent adoptat si implementat in Romania de ASRO.

Cursurile pentru implementarea Standardului vor fi organizate de APAIR lunar, incepand cu August 2010 si vor fi disponibile atat agentilor imobiliari membri APAIR cat si celorlalti agenti imobiliari din Romania care isi vor manifesta interesul. Se vor elibera certificate de absolvire a cursurilor vizate de ASRO si APAIR.

“Aplicarea Standardului de catre un profesionist imobiliar reprezinta pentru consumatorii de servicii imobiliare o garantie ca agentul imobiliar presteaza un nivel de servicii la standard european.

In deplina conformitate cu Codul Etic al Asociatiei, APAIR a decis adoptarea obligatorie a acestui Standard pentru toti membrii sai, recunoscand importanta asigurarii unui nivel de calitate a serviciilor imobiliare de catre agentul imobiliar profesionist” explica Dan A. Negulescu, Presedinte APAIR.

„Cunoaşterea şi respectarea standardelor asigură calitatea serviciilor oferite, fiind un factor determinant al succesului în activitatea desfăşurată. Standardele constituie modalitatea cea mai eficientă de a convinge clienții că acționați la cel mai înalt nivel de calitate.

Standardul SR EN 15733 reprezintă primul consens european privind specificarea cerințelor referitoare la serviciile agenților imobiliari. Standardul îşi propune să definească exigențele de ordin general şi este considerat baza pentru definirea unor exigențe mai înalte de competență profesională”, a declarat directorul general ASRO, Mircea Martiş.

Bucuresti, 29.07.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *