free download 78 travel guides written by experts

Asculta „The Sound of Dreaming”, simte „Incantatii de matase” si canta „Poeme nipone”

– in premiera la CorectBooks

Librăria digitală CorectBooks are plăcerea să prezinte 3 premiere, 3 titluri exotice de primăvară de la Editura Virtual: „The Sound of Dreaming” de Dan Rotaru, „Incantaţii de mătase” şi „Poeme nipone” de Ion Roşioru.

“The Sound of Dreaming” de Dan Rotaru vă invită să citiţi digital o antologie în limba engleză, realizată de Tom Ovidiu Rotaru, a celor mai frumoase poeme ale acestui înzestrat şi important poet. Reflexiv, uneori intimist, atent la fiecare cuvânt, poetul Dan Rotaru este un creator cu sentiment fără a fi un sentimental. Lirism superior, de foarte bună calitate şi discreţie.

„Incantaţii de mătase” de Ion Roşioru este un volum ce beneficiază de două direcţii lirice în care autorul acestei plachete de versuri excelează: exploatarea unui filon de origine folclorică, vizibil în fluenţa cuvintelor, ca şi în viziunea asupra soartei, iubirii şi morţii, pe de o parte, şi abordarea unor aspecte sociale, pe de altă parte. În compartimentul final al cărţii şi-au aflat locul şi câteva poeme scrise direct în limba lui Victor Hugo.

„Poeme nipone”, cea de-a doua premieră de la Ion Roşioru, cuprinde circa o mie de piese nemuritoare, tanka şi haiku. Poemele provin din imensa producţie poetică zămislită de-a lungul veacurilor în Ţara Soarelui-Răsare şi sunt selectate şi traduse de antologatorul Ion Roşioru. Acest gest editorial are semnificaţia beneficei descinderi a cititorilor la izvoarele acestor poeme cu formă fixă şi cu un uriaş impact intercultural contaminant.

Toate aceste volume pot fi achiziţionate în format digital la preţul de 12.85 lei / exemplar. Până pe 15 martie, fiecare volum beneficiază de 25% discount, putând fi achiziţionat la preţul de 9.76 lei/exemplar.

Dan Rotaru este un poet cu studii de Istorie-Filozofie, cu licenta in Filozofie (1968), la Universitatea „A.I. Cuza“ din Iasi. Dan Rotaru a colaborat cu poezii, articole, note si informatii la numeroase reviste din tara, dar si in afara granitelor. Debutul absolut s-a petrecut, in anul 1966, in revista „Amfiteatru“, iar dupa patru ani a venit si cel editorial, cu Teama de final, placheta aparuta ca supliment al revistei „Arges“, urmata, la scurt timp, de volumul de poezii „Plansul oglinzilor”. Pentru creatiile sale, lui Dan Rotaru i-au fost acordate numeroase premii si distinctii literare.

Ion Rosioru este membru din 1995 al Uniunii Scriitorilor din Romania, Filiala Dobrogea, si din 2010 al Asociatiei Scriitorilor de Limba Romana din Quebec. A debutat cu poezie in anul 1976, in revista Tomis, si de atunci a colaborat, exprimandu-se in mai toate genurile, la majoritatea revistelor de cultura din tara. Debutul editorial s-a produs in 1988 cu placheta de versuri La tarmul granelor, careia i-au urmat alte volume de poezie, proza scurta si roman, critica literara, studii monografice dedicate unor autori contemporani. A obtinut numeroase premii si distinctii culturale.

Editura Virtual a fost înfiinţată în anul 2010 din dorinţa democratizării accesului la cultură şi oferirea de şanse egale tuturor creatorilor români, în competiţia valorilor. Prin neîngrădirea şi înlesnirea accesului la aceste valori, are ca principal scop redarea dimensiunilor reale ale culturii române.

Bucuresti, 10.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *