free download 78 travel guides written by experts

Aparatele frigorifice si congelatoarele BSH Bosch und Siemens Hausgerate GmbH sunt

sunt etichetate energetic corect

Directorul General al companiei BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH, domnul Gutberlet critică datele false înscrise pe numeroase aparate ale concurenţei

Electrocasnicele BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH sunt etichetate energetic corect. Acesta este rezultatul unui test realizat la nivel european de Consiliul European al Producătorilor de Echipamente Casnice (CECED) şi de Uniunea Europeană. Cu toate acestea, numeroase aparate ale concurenţei au fost etichetate cu date false. „O etichetare corectă a aparatelor, în mod special cu privire la eficienţa energetică, este un indicator important în decizia de achiziţionare. Clienţii au dreptul la etichetări energetice corecte. În plus, datele incorecte duc la o denaturare a concurenţei” a afirmat Dr. Kurt-Ludwig Gutberlet, Preşedintele Consiliului de Administraţie al BSH.

Consiliul European al Producătorilor de Echipamente Casnice CECED a propus şi aplicat în anul 2009 proiectul ATLETE (Appliance Testing for Energy Label Evaluation – Testarea electrocasnicelor în vederea evaluării etichetei energetice) împreună cu Comisia Europeană. Scopul acestui proiect este îmbunătăţirea monitorizării pieţei în statele membre ale Uniunii Europene (UE) şi creşterea importanţei eficienţei energetice ca reper de achiziţie. Responsabilii de proiect şi reprezentanţii CECED au prezentat rezultatele la data de 12 aprilie, în cadrul EU Sustainable Energy Week din Bruxelles.

80 de aparate frigorifice şi congelatoare testate
Subiecţii proiectului ATLETE au fost atât frigiderele şi congelatoarele, cât şi combinele frigorifice. Cele 80 de aparate selectate în acest scop au fost achiziţionate în diferite ţări ale Uniunii Europene (UE) pentru a asigura rezultate cât mai obiective. Acestea reprezintă 48 de mărci, respectiv 40 de producători. La startul proiectului, 27 de producători, printre care BSH şi toate celelalte societăţi membre CECED, au semnat voluntar o convenţie: dacă, la măsurarea produselor acestora, se observă deficienţe în ceea ce priveşte informaţiile de pe etichetele energetice, atunci aceştia vor lua de urgenţă toate măsurile de corecţie indicate.

Toate aparatele BSH sunt etichetate energetic corect
BSH a salutat proiectul în mod explicit şi a susţinut punerea sa în aplicare. Au fost incluse patru modele ale mărcilor Bosch, Siemens şi Balay (marcă locală din Spania). La finalul tuturor măsurătorilor, s-a confirmat declararea corectă a tuturor etichetelor energetice europene ale BSH pentru toate categoriile.
„Ne bucurăm de rezultatele pozitive ale produselor noastre. Pentru a oferi date corecte, realizăm măsurători intensive, într-un interval de timp îndelungat. Ne interesează corectitudinea  şi transparenţa faţă de clienţi şi, de aceea, suntem implicaţi şi noi în obţinerea datelor corecte. Numai în acest fel se poate pune în aplicare şi obiectivul major de protejare a mediului înconjurător prin eficienţă energetică“ a firmat Gutberlet.

Date de consum corecte la circa 80 la sută din aparate
Măsurarea aparatelor a fost realizată în patru laboratoare de verificare atent selectate. Au fost măsurate volumul frigorific şi de congelare, timpul de creştere al temperaturii (autonomie), temperatura de răcire, capacitatea de congelare şi, în mod special, consumul energetic  şi clasa de eficienţă energetică a aparatelor. În ceea ce priveşte acest criteriu central, măsurătorile au indicat că aproximativ 84 la sută din aparate au fost etichetate energetic corect. Circa 13 la sută dintre aparate au fost clasificate într-o clasă energetică superioară şi circa 3 la sută chiar cu două sau mai multe clase de consum superioare. La toate cele cinci criterii, măsurătorile au indicat o cotă de eroare de 53 la sută. Numeroase abateri înregistrate au fost legate de date incorecte referitoare la volumul frigorific şi de congelare, de temperatura de răcire sau de puterea de congelare. Pentru 13 aparate nu s-au încheiat încă măsurătorile.

BSH doreşte continuarea programului ATLETE
„Practica politică trebuie să-şi îndeplinească funcţia sa de monitorizare pentru a proteja interesele clienţilor şi a asigura o concurenţă loială. Noi, ca reprezentaţi din domeniul industrial, suntem deschişi discuţiilor“ a declarat Gutberlet. Compania BSH, cu mărcile sale Bosch şi Siemens, mărcile speciale, ca de exemplu Gaggenau, Neff şi Constructa, dar şi cu mărcile locale, precum Balay, va susţine, în continuare, o monitorizare funcţională a pieţei. Încă din decembrie 2010, BSH a adaptat voluntar noua etichetare energetică pentru electrocasnicele sale. Începând cu decembrie 2011, acest fapt este obligatoriu pentru toţi producătorii care comercializează electrocasnice în UE.
„Susţinem continuarea programului ATLETE, în special prin lansarea noilor clase energetice de vârf, de la A+ până la A+++. Noi, prin domeniul de activitate, putem contribui efectiv la reducerea consumului energetic european, numai în cazul în care clienţii au încredere în eticheta energetică, iar la achiziţie, se decid asupra aparatelor eficiente energetic“, a spus Gutberlet. BSH promovează extinderea electrocasnicelor cu un consum redus într-un portofoliu propriu de super-eficienţă. În anul 2010, fiecare al patrulea aparat comercializat în Europa de către BSH a fost super-eficient energetic.

München, 13.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *