free download 78 travel guides written by experts

Anvelopele premium Pirelli la Geneva Motor Show

ZERO SI CINTURATO P7 ANVELOPELE PREFERATE ALE UNOR AUTOMOBILE PRESTIGIOASE LA CEA DE-A 82-A EDITIE A SALONULUI

Tehnologia premium a companiei Pirelli este in lumina reflectoarelor cu ocazia celei de-a 82-a editii a Salonului Auto de la Geneva, locul unde au fost prezentate, in premiera mondiala, unele dintre cele mai asteptate modele din lume, precum cel mai puternic Ferrari din istorie, Berlinetta F12, Aston Martin Zagato si Bentley V8, toate fiind echipate cu pneuri Pirelli P Zero.

In plus, fata de gama P Zero, preferata de cele mai pretentioase masini expuse la acest salon, Pirelli a adus la Salonul Auto de la Geneva si anvelopele din gama Cinturato, Scorpion si Winter, expuse atat la standul Pirelli, dar si la standurile unor constructori de renume precum Audi, BMW, Jaguar, Lamborghini, Maserati, Mercedes, Porsche si Volkswagen.

Printre noutatile prezentate de Pirelli se numara si anvelopa P Zero Silver, cel mai nou produs din gama P Zero, un pneu care beneficiaza de experienta acumulata de Pirelli in Formula 1, fiind dezvoltat special pentru berline si coupe-uri premium de la Audi A5 la Mercedes CLS.

PIRELLI PREMIUM. Strategia companiei Pirelli este focusata pe segmentul premium care este segmentul de piata cu cea mai mare crestere in intreaga lume, atat pe pietele mature cum este cea din Europa (cea mai mare piata pentru anvelope de performanta), cat si pe pietele cu o economie in crestere. Cercetarile Pirelli se concentreaza pe crearea de solutii inovatoare pentru o mobilitate sustenabila, aceasta fiind si partea principala a strategiei Pirelli pentru segmentul premium. Toata gama de anvelope Pirelli, precum si sistemele high-tech ca Cyber Tyre, care, prin interactiunea cu electronica masinii asigura stabilitatea vehiculului, se bazeaza pe conceptul de sustenabilitate mobila, care inseamna siguranta, confort si respect pentru mediu.

Segmentul premium include gamele de anvelope P Zero, Cinturato, Scorpion si toata gama de pneuri de iarna.

P ZERO. P Zero Corsa System este cea mai sportiva anvelopa din gama P Zero si a fost dezvoltata de Pirelli impreuna cu cativa constructori auto pentru a fi folosita pe cele mai extreme automobile. Corsa System este conceput pentru utilizarea pe drumurile publice, dar ofera performante excelente si pe circuit. In 2010, Pirelli a introdus noul P Zero Corsa System, care combina evolutiile sistemelor directionale precedente cu noul P Zero Corsa Asymmetric 2 pentru performante si siguranta sporite. Pneurile P Zero Corsa vin ca prima echipare pentru supercar-uri ale marcilor Aston Martin, BMW, Ferrari, Lamborghini, Maserati, McLaren, Mercedes-AMG si Porsche GT, fiind disponibile pentru jante intre 18 si 20 inch.

P Zero Trofeo este o anvelopa de competitie ultra plata conceputa pentru circuit, dar omologata si pentru drumurile publice. P Zero Trofeo este evolutia cea mai extrema a unui pneu pentru fanii pasionati de curse si beneficiaza de avantajul celor mai inovatoare tehnologii din lumea sporturilor cu motor. Aceasta anvelopa a fost conceputa in special pentru pilotii amatori, asa numitii “gentlemen drivers”, care piloteaza pe circuitele din intreaga lume. Pneul P Zero Trofeo este ideal pe asfalt uscat si are un randament perfect inclusiv la temperaturile foarte mari asa cum este cazul in curse. Aceste anvelope sunt disponibile pentru jante la dimensiuni intre 17 si 20 inch.

P Zero este „nava amiral” in gama de produse care domina segmentul premium, segment unde Pirelli este lider mondial. Unul din cele mai avansate produse din punct de vedere tehnologic conceput in departamentul de cercetare Pirelli, P Zero si-a consolidat pozitia de lider in segmentul premium obtinand peste 250 de omologari. Constructorii aleg anvelopele P Zero pentru a sustine si scoate in evidenta performantele unora dintre cele mai extreme supercar-uri, dar si pentru a oferi soferilor un maximum de siguranta si satisfactie la volan. Anvelopele P Zero sunt disponibile in 130 de dimensiuni, cu o gama de dimensiuni ce variaza intre 17 si 21 de inch.

P Zero Silver este prima anvelope de strada derivata din Formula 1 si este cel mai nou produs din familia P Zero. Dezvoltata pentru masini sport si sedanuri coupe, anvelopa P Zero Silver este prima dintr-o serie foarte specializata din gama Pirelli care va asigura un nivel foarte ridicat de performanta kilometru dupa kilometru. Pneurile P Zero Silver au acelasi proces de fabricatie precum cel folosit in Formula 1, fiind astfel o garantie a performantei extraordinare. Anvelopa P Zero Silver va fi disponibila in 11 dimensiuni pentru jante de 19 si 20 inch, o editie limitata fiind disponibila in Europa din luna aprilie a acestui an.

Anvelopele P Zero si P Zero Corsa System sunt omologate pe cele mai sportive modele prezentate la Geneva ale marcilor Ferrari, Maserati, McLaren, Lamborghini, Audi, BMW si Mercedes. Vizitatorii Salonului Auto de la Geneva pot admira noile modele Porsche 911 Carrera, Boxster, Bentley GTC si V8, Aston Martin V12 Zagato si noile Lotus Exige-S si Evora-GT, toate echipate cu anvelope Pirelli.

CINTURATO. Gama Cinturato, care se concentreaza pe respectul pentru mediu fara a sacrifica siguranta si stabilitatea, include cel mai vandut model Cinturato P7, castigator al unora dintre cele mai dure teste. Dezvoltat de Pirelli pentru automobilele performante din gama medie si superioara, Cinturato P7 reuneste respectul pentru mediu cu costuri de utilizare reduse, siguranta si placerea de a conduce. Disponibil in prima echipare pentru Audi, BMW, Mercedes, Mini, Volkswagen si alti contructori de automobile, Cinturato P7 este oferit pentru o gama de dimensiuni intre 16 si 18 inch, incluzand si o versiune run-flat.

Anvelopa Cinturato P7 este omologata pe cele mai noi modele ale marcilor premium Audi, BMW, Mercedes si Volvo.

Cinturato P1, dezvoltata de Pirelli pentru masinile de clasa mica si compacta, este o anvelopa ce combina inalta performanta cu mobilitatea sustenabila. Este cea mai noua versiune a familiei Cinturato si include aceleasi trasaturi ecologice precum celelalte anvelope Cinturato ca si tehnologia UHP. Acest model este oferit pe o gama de verisuni de la 14 la 16 inch, pentru unele fiind disponibila si versiunea run-flat.

SCORPION. Verdele familiei Scorpion este primul pneu ecologic de inalta performanta comceput de Pirelli pentru automobile cu un mare impact asupra mediului: SUV-uri, dar si cele mai noi generatii de Crossovere. Scorpion Verde combina tehnologia de inalta performanta a familiei P Zero cu nivelul ecologic al gamei Cinturato, reducandu-se astfel uzura si zgomotul. Este oferit pe piata in versiune m+s, si dimensiuni de la 16 la 20 de inch, fiind ales drept prima echipare pentru Audi, Mercedes, Volkswagen, Volvo, Porsche si Land Rover, inclusiv cele mai noi modele prezentate la Geneva.

ANVELOPE DE IARNA. Winter Sottozero Serie II este anvelopa de iarna cea mai performanta destinata automobilelor puternice. Oferita in doua versiuni, W210/W240 pentru automobile de clasa medie pana la limuzine si W270 pentru automobile sport, Sottozero Serie II este oferit ca prima echipare pentru Ferrari, Aston Martin, Bentley, Jaguar, Lamborghini, Porsche si BMW.

Winter Snowcontrol Serie 3 este cel mai nou pneu Pirelli de iarna destinat automobilelor din clasa mica, medie si compacta. Cu Snowcontrol Serie 3, Pirelli a extins gama de anvelope de sezon cu scopul de a intruni nevoile unei piete care prefera din ce in ce mai mult produse cu un impact scazut asupra mediului si care sa asigure un consum scazut de carburant, fara a fi sacrificate siguranta si confortul. Snowcontrol Serie 3 duce performantele predecesorului, Snow Control Serie II la extrem pentru a asigura o mai buna tractiune pe zapada si gheata, îmbunatatind totodata aderenta si pe drum uscat.

Winter Carving Edge este pneul Pirelli clutat, ideal pentru gheata si temperaturi specifice pentru nordul Europei. Carving Edge este conceput pentru o mare varietate de automobile, de la masini de oras la cele 4 x 4, de la berline la SUV-uri si este disponibil intr-o gama de dimensiuni de la 13 la 20 de inch, in curand urmand sa apara si versiunile run-flat.

Geneva / Bucuresti, 08.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *