free download 78 travel guides written by experts

Antena 1 pregateste Top Chef

În această toamnă, Antena 1 trece prin foc şi pune pe jar profesioniştii în gastronomie din România, în cel mai rafinat format de specialitate: Top Chef. Cei mai buni bucătari din România intră într-o competiţie a îndemânării, orgoliului şi ineditului ai cărei arbitrii vor fi cei mai apreciaţi şi experimentaţi specialişti în gastronomie din ţara noastră: Chef Joseph Hadad, Nicolai Tand şi Tudor Constantinescu.

Antena 1 le aduce telespectatorilor în această toamnă un nou format de succes internaţional şi pune pe muchie de cuţit abilităţile a 24 dintre cei mai buni bucătari din România. Dintre aceştia, doar unul singur poate fi primul Top Chef din istoria bucatariei româneşti moderne, titlu pentru care va trebui să-şi demonstreze îndemânarea, cultura culinară, creativitatea şi adaptabilitatea în cele mai inedite situaţii, sub atenta supraveghere a celui mai rafinat juriu de profil.

Chef Joseph Hadad este unul dintre cei mai apreciaţi Top Chefi cu recunoaştere internatională. Originar din Israel, Jospeh Hadad, deţine secretele a peste 2.000 de reţete sofisticate şi a avut oportunitatea să creeze show-uri culinare pentru faimoşi presedinti de stat, precum Bill Clinton sau Francois Mitterand, pentru importanti politicieni ca Margaret Thatcher, pentru Regele Hussein al Iordaniei, Regele Juan Carlos al Spaniei, Printul de Liechtenstein, dar şi personalitãţi de la Hollywood printre care Madonna şi Robert de Niro.

A urmat specializări în Germania, Statele Unite sau Anglia şi a fost Chef-ul celor mai luxoase restaurante din Israel şi România. Este unul dintre cei mai rafinaţi Chefi din lume şi mai bine plătiţi din ţara noastra, surpanumit “bucătarul oamenilor de afaceri de top”.

Nicolai Tand s-a născut în Maramureş însă şi-a şlefuit pasiunea pentru gastronomie în Franţa, acolo unde a petrecut 13 ani, la finele cărora s-a întors în România pentru a-şi deschide un bistro cu tehnologie, savoir-faire şi materii prime franţuzeşti. Un magician al simţurilor şi aromelor, Nicolai a îmbinat în micul său local gastronomia franţuzească şi arta contemporană, astfel că o vizită în restaurantul său devine o desfătare pentru toate simţurile, iar clienţii sunt pe măsură.

În perioada petrecută în Franţa a fost şeful de sală al unuia dintre cele mai prestigioase restaurante pariziene .

Tudor Constantinescu a studiat gastronomia în Belgia, unde a lucrat cu faimoşi ciocolatieri belgieni precum Wittamer, Marcolini sau Herman Van Dender. Apoi, timp de patru ani, a călătorit prin toată lumea, în calitate de consultant pentru reţeaua de lanţuri hoteliere Marriott şi operatorul de vase de croazieră Royal Caribbean, pentru ca mai apoi să se întoarcă în România unde şi-a deschis propria afacere, un concept “all in one”, inedit în peisajul bucureştean din 2006. Este supranumit „Createur du gout”, fiind inventatorul celui mai revoluţionar concept de cofetărie de pe piaţa autohtonă.

Top Chef este cel mai sofisticat şi rafinat format de cooking din lume, originar din Statele Unite unde, ajuns la cel de-al optulea sezon, se bucură de un success incredibil. Formatul a fost rapid preluat şi adaptat şi în alte ţări printre care Franţa, Belgia, Finlanda, Grecia sau Portugalia unde a doborât recorduri de audienţă şi le-a oferit telespectatorilor şansa de a pătrunde în lumea fascinantă şi comeptitiva a gastronomiei de lux.

În curând, românii vor putea fi martorii unei desfăşurări de forte spectaculoase şi vor asista la bătălia tăioasă dintre cei mai buni bucătari din ţara noastra pentru râvnitul titlu de Top Chef, rămânând aproape de Antena 1. Filmările vor avea loc în locaţii spectaculoase şi într-un platou grandios, construit special pentru super show-ul ce urmează a fi lansat în această toamnă.

Bucuresti, 01.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *