free download 78 travel guides written by experts

ANRCTI propune masuri privind interconectarea cu reteaua RCS&RDS

{mosimage}"Astazi am lansat consultarea publica asupra proiectului de decizie privind interconectarea cu reteaua publica de telefonie operata de S.C. RCS & RDS – S.A., in vederea terminarii la puncte fixe a apelurilor, decizie prin care ANRCTI intentioneaza sa impuna acestei societati un set de obligatii legate de negocierea, conditiile si punerea in aplicare a acordurilor de interconectare cu alti operatori. Obligatiile propuse privesc publicarea tarifelor si a adreselor comutatoarelor unde se poate realiza interconectarea, furnizarea serviciilor si a accesului la facilitatile necesare interconectarii, cu termene clare pentru finalizarea negocierilor si implementarea contractelor, precum si impunerea unui tarif maxim de terminare a apelurilor in reteaua RCS & RDS", a anuntat Dan Georgescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei.
Adoptarea acestei decizii este necesara datorita numarului mare de sesizari primite de ANRCTI din partea unor furnizori de retele si servicii de comunicatii electronice, prin care au fost aduse in atentia Autoritatii problemele grave aparute la negocierea si incheierea unor acorduri de interconectare cu reteaua publica de telefonie fixa a RCS & RDS. De asemenea, ANRCTI a primit numeroase plangeri din partea utilizatorilor finali care au reclamat faptul ca nu pot apela utilizatorii retelei RCS & RDS sau nu pot fi apelati de utilizatorii acestei retele.

Conform proiectului de decizie, RCS & RDS va fi obligata sa publice pe pagina sa de Internet anumite informatii referitoare la punctele sale de acces, precum si tarifele tuturor serviciilor si facilitatilor asociate interconectarii. Termenul maxim de negociere in vederea incheierii unui acord de interconectare va fi de 2 luni de la data primirii de catre RCS & RDS a unei cereri in acest sens, iar, in ceea ce priveste implementarea acordurilor de interconectare, termenul maxim va fi de 3 luni de la data incheierii acestora. In ceea ce priveste cererile de interconectare transmise RCS & RDS pana la data de 20 iunie 2007 inclusiv, termenul maxim de negociere va fi de 15 zile de la data comunicarii deciziei.

Tariful perceput de RCS & RDS pentru furnizarea serviciului de interconectare in vederea terminarii la puncte fixe a apelurilor nu va putea depasi valoarea de 1,15 Eurocenti/minut, exclusiv TVA.

Decizia propusa este intemeiata pe dispozitiile art.5 din Ordonanta Guvernului nr.34/2002 si urmeaza a fi adoptata in urma parcurgerii procedurilor de consultare publica nationala si notificare a Comisiei Europene si a autoritatilor de reglementare din celelalte state membre, prevazute la art.341 si 50 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.79/2002.

Proiectul de decizie poate fi consultat pe pagina de internet a ANRCTI, persoanele interesate fiind invitate sa formuleze si sa transmita observatii si propuneri pana la data de 23 iulie 2007, la adresa sediului central al ANRCTI (B-dul Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti) sau direct la registratura ANRCTI, precum si la oficiile teritoriale din localitatea resedinta de judet cea mai apropiata. Observatiile pot fi transmise si prin fax la numarul +40 21 307 54 02 sau prin e-mail la adresa consultare@anrcti.ro.

ANRCTI a notificat astazi proiectul de decizie Comisiei Europene si autoritatilor nationale de reglementare din celelalte state membre ale Uniunii Europene. Organismele notificate vor putea transmite comentarii si observatii cu privire la acest proiect pana la data de 23 iulie 2007, iar ANRCTI va avea in vedere aceste comentarii si observatii cu ocazia adoptarii deciziei. Decizia adoptata va fi comunicata de catre ANRCTI Comisiei Europene.

In activitatea sa, ANRCTI urmareste asigurarea concurentei efective pe piata comunicatiilor electronice, luand toate masurile necesare pentru a preveni comportamentul abuziv al operatorilor care controleaza accesul la utilizatorii finali, in vederea asigurarii conectivitatii intre utilizatorii finali.

Bucuresti, 21.06.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *