metalshow

ANRCTI a primit sase oferte pentru instalarea de telecentre

in 172 de localitati

Astazi, 19 martie 2008, la sediul Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a avut loc deschiderea ofertelor pentru instalarea de telecentre in alte 172 de localitati din mediul rural pentru care ANRCTI a organizat licitatie in luna decembrie 2007.

Au depus oferte pentru instalarea de telecentre in cele 172 de localitati companiile S.C. AccessNet International S.A., S.C. NXTel Sollution S.R.L., S.C. Orange Romania S.A., S.C. Rartel S.A., Societatea Nationala de Radiocomunicatii S.A. si S.C. Vodafone Romania S.A. Cele 172 de sate au fost selectate dintre localitatile cu acces redus sau fara acces la serviciile de comunicatii. Primariile de care apartin aceste localitati si-au exprimat interesul de a participa la programul national de instalare de telecentre lansat de ANRCTI si si-au asumat sarcina gestionarii telecentrului.

Lista localitatilor pentru care s-au primit oferte in vederea instalarii de telecentre poate fi consultata aici, pe pagina de internet a ANRCTI.

ANRCTI va desemna, in urma analizei dosarelor depuse de cele sase companii, furnizorul de serviciu universal pentru fiecare localitate. Fiecare furnizor castigator va avea obligatia de a instala, in localitatea sau localitatile pentru care va fi desemnat, cate un telecentru care va permite locuitorilor sa initieze si sa primeasca apeluri telefonice locale, nationale si internationale si sa foloseasca serviciile de internet si fax.

Principalul criteriu pe baza caruia ANRCTI va desemna ofertele castigatoare este costul net (subventia solicitata) pentru instalarea legaturii de acces si a echipamentelor, dar se va tine cont si de:

    – experienta anterioara in furnizarea serviciilor din sfera serviciului universal;
    – tarifele cu amanuntul ce vor fi practicate in cadrul telecentrului;
    – modalitatea de asigurare a accesului la apelurile de urgenta;
    – furnizarea de servicii suplimentare;
    – asigurarea unor echipamente suplimentare (de ex: copiator);
    – perioada de timp necesara punerii in functiune a telecentrului.

Propunerea financiara va avea o pondere de 70% din punctajul total acordat pentru fiecare oferta.

Costul net al instalarii telecentrului va fi compensat de catre ANRCTI din fondul pentru serviciu universal. Telecentrele vor fi instalate progresiv pana in toamna anului 2008.

Aceasta este cea de-a saptea si ultima licitatie organizata de ANRCTI in cadrul programului national de instalare a telecentrelor. Primele sase licitatii s-au finalizat cu desemnarea a sase companii care s-au angajat sa instaleze 461 de telecentre. 320 de telecentre sunt deja functionale iar restul de 141 vor fi instalate progresiv pana la jumatatea anului 2008.

In urma finalizarii celor sapte licitatii pentru instalarea de telecentre, pana la 633 de sate vor beneficia de servicii de telefonie si internet prin programul national de instalare de telecentre pentru implementarea Serviciului Universal.

Puteti obtine mai multe detalii despre stadiul programului national de instalare de telecentre vizitand pagina de internet a ANRCTI.

Bucuresti, 19.03.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *