Kinodiseea

Analiza a Colegiul Medicilor din Romania

Colegiul Medicilor din România a analizat proiectul Ministerului Sănătăţii Publice şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate privind instituirea unui buget pe medic pentru medicamente şi investigaţii medicale.
    Colegiul Medicilor din România consideră acest proiect ca inacceptabil din următoarele motive:

  1. Responsabilitatea pentru distribuţia echitabilă a costurilor pentru sănătate către fiecare asigurat revine în întregime celui care primeşte de la asigurat aceşti bani şi îi gestionează, adică Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Aceasta trebuie să garanteze că suma pe care o are disponibilă va ajunge la cel bolnav în orice moment al lunii sau al anului.

2.    În orice situaţie şi cu atât mai mult în condiţiile unei subfinanţări severe a serviciilor de sănătate, medicul nu poate fi responsabil de alegerea modului în care suma stabilită de administratorul sistemului ajunge la fiecare pacient.

Colegiul Medicilor din România a sugerat Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi Ministerului Sănătăţii Publice mai multe variante tehnice de rezolvare a problemei. Corpul medical îşi asumă în întregime corectitudinea profesională a serviciilor medicale oferite dar nu îşi poate asuma distribuirea echitabilă a banilor de îngrijire a sănătăţii către asiguraţi.
În cazul în care autorităţile nu vor găsi soluţii realiste şi vor impune gestionarea bugetelor pentru medicamente şi investigaţii de către medici, încălcând legislaţia în vigoare, corpul medical este hotărât să se opună prin mijloacele radicale ce-i stau la dispoziţie în mod legal.

Bucuresti, 22.05.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *