Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Cargus si-a bugetat o crestere de 80% pentru acest an

Compania de curierat Cargus aşteaptă în 2006 menţinerea ritmului de creştere de 80% realizat anul trecut.

Cargus International anunta un ritm de crestere de 80% pentru anul 2006.

Investiţiile pe care Cargus le va face în acest an pentru a susţine creşterea preconizată se vor ridica la circa 2,5 mil. euro, iar flota sa de autovehicule va creşte cu încă 40%.

Cifra de afaceri a firmei Cargus s-a ridicat în 2005 la peste 15 mil. euro, cu 80% mai mult faţă de nivelul de 8,5 mil. euro înregistrat în 2004.

La aceasta au contribuit investiţiile pe care compania le-a făcut pe mai multe planuri.
Flota auto a fost îmbogăţită cu 250 autoturisme uşoare şi aproximativ 50 grele achiziţionate prin contracte de leasing, ajungând astfel la un număr total de peste
600 de autovehicule, faţă de 450 cât erau în urmă cu un an.

De asemenea, compania a mai investit în deschiderea de noi puncte de lucru în spaţii închiriate, extinderea sediului central şi a altor sedii din provincie şi în modernizarea tehnologiei.

În plus, Cargus a introdus la începutul acestui an noi servicii de curierat intern.
O noua de dezvoltare a companiei Cargus a fost reprezentată de intrarea pe segmentul de expediţii internaţionale in 2005, prin crearea unui joint-venture cu GeoPost, poşta nationala franceză. Obiectivul GeoPost Cargus pentru următorii 2-3 ani este deţinerea unei cote de 10% pe piaţa curieratului internaţional din România.

Expediţiile internaţionale aduc în prezent 9% din cifra de afaceri a companiei Cargus, echivalentul a circa 1,3 mil. euro.

Anul trecut, marja profitului net a fost de aproximativ 3-4%. Aproximativ 30% din clienţii Cargus sunt companii multinaţionale, iar acest procent este în continuă crestere. Un astfel de client este concernul Selgros Cash&Carry, care la începutul lunii ianuarie 2004 a devenit clientul exclusiv al companiei în ceea ce priveşte trasportul documentelor între centrele Selgros din ţară.

Înfiinţată în 1991, Cargus a fost prima companie românească de curierat intern. Costurile mici, adaptabilitatea, fiabilitatea sincronizarea, profesionalismul si calitatea sunt cateva din atributele ce plaseaza azi Cargus International in pozitia de lider al pietei romanesti de curierat.

Bucuresti, 22.05.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *