metalshow

Amintirile au condimentat competitia din bucataria MasterChef

MasterChef, cel mai urmărit show culinar din România a pus la încercare concurenții cu probe neașteptate şi în ediţia de ieri seară. Surprizele i-au copleşit pe concurenţi, iar peste 1,6 milioane de telespectatori au stat in faţa televizoarelor pe întreaga durată a emisiunii pentru a urmări evoluţia celor rămaşi în competiţie. Minutul de maximă audiență de la 21:25 a adus aproape 2,5 milioane de români în fața televizoarelor.

Emisiunea de luni a debutat cu proba Cutia misterelor, care a reprezentat cea mai mare surpriză de până acum pentru toţi concurenţii. Ingredientele de bază ale acestei probe au fost amintirile. Aceştia au primit scrisori de la persoanele dragi, le-au citit in gând, dar şi în faţa chefilor şi au fost copleşiţi de emoţii şi dor.

După momentul emoţionant în care fiecare dintre ei şi-a dorit sa poată fi măcar pentru câteva minute în preajma familiei, a venit momentul în care competiţia a început. Au fost nevoiţi să gătească pentru persoanele de la care au primit scrisorile, un preparat la alegere care să surprindă atât prin conţinut, cât şi prin plating. În urma primei probe juriul a decis, nominalizând cele mai neinspirate farfurii cele ale lui Ciprian, Silviu şi Isadora. La polul opus cu cele mai bune trei farfurii au fost Odette, Siserman şi Tudor, însă Odette a fost cea care a impresionat chefii cu cele două preparate ale sale, unul pentru mama ei, iar celălalt pentru sora sa. Astfel, ea a câştigat imunitate şi a avut avantajul de a decide ce vor găti colegii săi în următoarea probă.

Concurenţii au primit de la Odette câte un sortiment de bere blondă, brună, nefiltrată sau arămie şi au fost nevoiţi să gătească câte un fel de mâncare care să se potrivească cu gustul berii alese.

Pentru Odette, însă, surprizele nu s-au încheiat aici. Ea a mai avut parte de un bonus, dar şi de un avantaj. Mama şi sora ei au venit în platou şi au luat cina împreună în restaurantul MasterChef. În meniu au fost farfuriile concurenţilor pe care Odette a decis să îi salveze. Ea a ales preparatele Alexandrei şi Patriciei.

În urma jurizării probei în care berea a fost vedetă, Silviu, Siserman şi Andreea au intrat la testul sub presiune, deoarece preparatele lor nu au convins de data aceasta.

Pentru a veni în ajutorul lor, juraţii au adus trei invitați speciali: Aida Parascan, Elena Lasconi și Jesica Zamfir, câştigătoarele edițiilor anterioare MasterChef. Acestea au făcut echipă cu câte unul din concurenți şi i-au ajutat pe cei intraţi la testul sub presiune.

Andreea a fost ajutată de câştigătoarea sezonului 4 MasterChef, Jesica Zamfir, Silviu a făcut echipă cu Aida Parascan, câştigătoarea sezonului 2, iar lui Siserman i s-a alăturat Elena Lasconi, câştigătoarea sezonului 3. Împreună au gătit preparate inspirate din filme şi au încercat astfel să impresioneze juriul.

Siserman şi Andreea au reuşit să treacă de acest test, însă Silviu nu a reuşit de această dată să demonstreze că merită să meargă mai departe, părăsind competiţia.

Ediția difuzată luni a înregistrat 10,5 puncte de rating și 23,2% cotă de piaţă în intervalul de difuzare 20:31 – 22:26, pe publicul comercial cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani. Următorul post clasat a obținut 5,2 puncte de rating și 11,6 % share pe această categorie.

La nivel național, PRO TV a înregistrat o audiență medie de 9,2 puncte de rating și 17,1% share, iar la nivelul publicului din mediul urban audiența medie a fost de 8,2 puncte de rating și 15,3% share.

MasterChef continuă şi săptămâna viitoare, luni şi marţi, de la ora 20:30, cu noi poveşti surprinzătoare şi preparate de excepţtie.

Prinde gustul competiției la PRO TV și descoperă cum se vor descurca concurenții în fiecare luni și marți, de la 20:30!

Bucuresti, 18.11.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *