free download 78 travel guides written by experts

„Amenajarea corectă a încăperilor“ și „Hrană pentru camarazii canini“ – proiectele lunii ianuarie la HORNBACH

Luna ianuarie 2019 începe cu recomandările consultanților HORNBACH – unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcții și grădinărit – despre amenajarea interioară a unei încăperi, respectiv montarea parchetului, gresiei, faianței, materialelor de izolare pentru pereți și a obiectelor sanitare. Totodată, HORNBACH aduce în atenția clienților săi deliciile culinare pentru câini de la Mr. Beef, un producător de hrană german, la un raport calitate/preț excelent.

„Anul bun se cunoaște după calitatea proiectelor, astfel că în ianuarie le propunem clienților două teme care se referă, pe de o parte, la îmbunătățirea calității vieții camarazilor din rasa canină – pentru care găsiți în magazinele HORNBACH hrană marca Mr. Beef –, iar pe de altă parte, la etapele privind montajul principalelor elemente dintr-o încăpere“, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Director General HORNBACH România.

Primul lucru pe care trebuie să-l știe oricine decide să-și monteze singur parchetul, faianța, gresia sau izolația este că are nevoie de parcurgerea corectă a tuturor etapelor, care împreună cu o consiliere de specialitate și produse de calitate, reprezintă garanția obținerii unui proiect durabil.

În cazul parchetului, în funcție de tipul de pardoseală și de substratul acestuia, specialiștii HORNBACH recomandă tehnici specifice de montaj. Pentru o fixare corectă a parchetului laminat, primul pas este să ne asigurăm că suprafața pe care montăm este curată, uscată și plană. Pe această suprafață se aplică, pe rând, folia de etanșare împotriva vaporilor, substratul de pardoseală pentru nivelare, benzile de etanșare/distanțare sau spuma de distanțare, urmate de aplicarea plăcilor propriu-zise de pardoseală și, la final, a plintelor care protejează pereții. Specialiștii HORNBACH recomandă ca înainte de montaj, pardoseala să fie depozitată în încăperea în care va fi montată pentru minimum 48 de ore, în ambalajul original, închis.

Amenajarea corecta a incaperilor si Hrana pentru camarazii canini, HORNBACH

Primul pas pentru montajul gresiei și faianței presupune măsurarea suprafeţei, pentru a putea determina apoi cantitatea necesară de material. Pentru pregătirea corectă a suprafeţei pentru placarea cu gresie sau faianța se va evaluare stratul suport (beton, tencuială, şapă, plăci de gips carton sau OSB). Stratul suport trebuie să prezinte capacitate portantă, să nu aibă fisuri, să fie curat, neabsorbant şi să nu prezinte probleme de planeitate. Micile neregularităţi, de până la 5 mm, pot fi egalizate cu adeziv pentru gresie și faianță, iar cele mai mari necesită în prealabil o grunduire cu masă de șpaclu autonivelantă. Plăcile propriu-zise vor fi montate pe un pat de adeziv. Este important să se aleagă corect adezivii, în funcție de tipul de plăci utilizate, dimensiunea acestora (dacă plăcile au dimensiuni mai mari, se va folosi un adeziv cu flexibilitate ridicată), locul unde se vor lipi şi proprietățile substratului. Rosturile vor fi umplute ulterior cu chit. HORNBACH recomandă alinierea plăcilor de gresie după direcția principală a privirii, iar a celor de faianță după orientarea obiectelor sanitare din încăpere.

Vasul de toaletă se montează simplu, fixându-se pe podea sau perete (în funcție de așezarea scurgerii), fiind nevoie de un cot de scurgere, un racord extensibil sau flexibil, robinet și silicon pentru etanșeizare.

Pentru izolarea pereților interiori, specialiștii HORNBACH recomandă aplicarea unor profile de susținere pe verticală, fixarea vatei minerale sau de sticlă pe perete, peste care vor fi montate plăci din gips-carton pentru acoperirea izolației și crearea unei baze pentru finisajul peretelui. Izolarea pereților contribuie la îmbunătățirea coeficientului de transfer termic, protecția fonică, dar și a celei împotriva incendiilor.

Mr. Beef – hrană pentru îmbunătățirea calității vieții câinilor

Începutul anului vine la HORNBACH la pachet cu un „proiect“ dedicat patrupedelor (sau celui mai bun prieten al omului). În acest sens, HORNBACH propune hrana pentru câini Mr. Beef, hrană calitativă, care contribuie la dezvoltarea optimă a animalelor de companie, creșterea calității vieții, dar și la menținerea stării de vitalitate a acestora.

În gama de produse Mr. Beef se regăsesc toate tipurile de hrană pentru câini – uscată, umedă sau snack-uri –, special concepute pentru o dietă diversificată și echilibrată. Acestea vin împreună cu recomandările specialiștilor HORNBACH pentru o alimentație sănătoasă.

Produsele Mr. Beef sunt clasificate în funcție de vârsta animalului de companie, dar și în funcție de nevoi speciale, precum sensibilități sau predispunere la îngrășare.

Produsele Mr. Beef sunt fabricate în Germania și sunt supuse unor controale calitative riguroase, fiind concepute pentru toate tipurile de câini, indiferent de rasa, vârsta, dimensiunea sau condiția clinică a acestora.

Indiferent de tipul de hrană Mr. Beef ales, aceasta are la bază rețete reglate optim, materie primă de calitate și un nivel de proteină ridicat (la fel ca la mărcile Premium).

Pentru mai multe sfaturi legate de opțiunile disponibile pentru îmbunătățirea stării generale de sănătate a câinilor, dar și despre montajul elementelor principale dintr-o încăpere, în magazinele HORNBACH, în cele două zone special amenajate cu proiecte, consultanții vor oferi informații avizate celor interesați, pe tot parcursul lunii ianuarie. Mai multe detalii găsiți pe site-ul www.hornbach.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *