free download 78 travel guides written by experts

Copiii din România, pentru prima oară la Campionatul Mondial de fotbal al Academiilor Juventus

E oficial. 32 de tineri fotbaliști români vor participa în luna iunie la cea mai importantă competiție organizată de Juventus, la nivel mondial, pentru copii și juniori. Puștii din România s-au pregătit deja după regulile și stilul de joc al campioanei Italiei în cadrul taberelor de fotbal organizate de Juventus la București. La vară vor reprezenta pentru prima oară țara noastră la o competiție de asemenea anvergură și vor avea șansa să se afirme într-o companie selectă.

Copiii care vor juca pentru România la Juventus Academy World Cup (11-15 iunie) au participat la un stagiu de pregătire marca Juventus. Cel mai recent, tabăra de fotbal Juventus Training Camp România – ediția Winter 2019, s-a încheiat în acest weekend. Deschiderea taberei s-a făcut printr-un spectacol de excepție, care s-a desfășurat pe Arena Națională, iar programul de pregătire a avut loc după modelul folosit de Juventus la toate categoriile de jucători. Filozofia de pregătire a campioanei Italiei înseamnă respectul pentru jocul de fotbal, pentru coechipieri şi pentru spectatori, spirit de echipă, toate acestea fiind dublate de multă muncă.

De-a lungul pregătirii, antrenorii italieni Lorenzo Grossi (Head Coach), Stefano Saviotti și Pier Filippo Zanichelli au apreciat în mode deosebit „dăruirea de care au dat dovadă la antrenamente” copiii din România, „unii dintre cei mai talentați” cu care au lucrat, și faptul că aceștia au fost în permanență conectați la maximum și dornici să învețe cât mai multe.

„Copiii pe care i-am pregătit la Juventus Training Camp România – ediția Winter, au dovedit calitate și talent. Au fost foarte receptivi și, cu o pregătire temeinică și o mentalitate pozitivă, au toate șansele să facă performanță la cel mai înalt nivel”, a declarat Lorenzo Grossi. Cei trei antrenori italieni s-au declarat de asemenea impresionați de nivelul ridicat al organizării taberei și de faptul că deschiderea a avut loc pe cel mai important stadion al României, „ceea ce ne-a arătat hotărârea organizatorilor și dorința de a face performanță”.

reprezentanti la Juventus Academy World Cup 5377

„Antrenorii italieni și-au făcut treaba, copiii au fost mai mult decât receptivi, sunt foarte talentați și ne propunem să facem tot ce ne stă în puteri ca ei să nu se piardă pe drum, așa cum se întâmplă din păcate în România. De aceea, vom deschide Academia de Fotbal Juventus, pentru a continua ceea ce am început și pentru a le oferi o șansă reală copiilor talentați și muncitori”, a declarat Luigino Pellegrini, cel care a adus modelul de pregătire fotbalistică Juventus în țara noastră.

Ianis Mihai Nițu, Alessio Pellegrini, Andrei Cristian Ciortea, Darius Patrick Togan și Petru Victor Codrin sunt cinci dintre copiii care s-au pregătit pentru marea performanță, în stilul Juventus, și vor face parte din echipa României care va participa la vară, în perioada 11-15 iunie 2019, la cea mai importantă competiție pentru copii și juniori organizată la nivel mondial de campioana Italiei.

România va fi reprezentată, în premieră, la Juventus Academy World Cup, campionatul mondial al academiilor Juventus, unde vor veni 80 de echipe de la academiile de fotbal organizate de campioana Italiei în toată lumea. Din echipa României vor face parte jucători din generațiile 2006/2007 și 2008/2009, care au participat la cel puțin un stagiu de pregătire Juventus. Componența lotului României va fi anunțată în curând.

Până acum, s-au desfășurat două tabere de fotbal Juventus Torino, ambele în București: cea care s-a încheiat în acest weekend și cea de astă-vară, la care au participat 180 de copii cu vârste între 6 și 14 ani. Cei mai mulți au fost din București, Cluj, Timișoara, Suceava, Iași, Brăila, Hunedoara, Constanța, Bacău, Pitești, dar au fost și din SUA (Chicago), Canada (Toronto), Dubai și Venezuela.

Sponsor local: Catena Racing Team
Partener local: Academia Sport Team București
Partener media local: Kiss FM
Partener de comunicare: PiArt Vision

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *