free download 78 travel guides written by experts

Air France si Aeroports de Paris – investitie de 580 milioane euro

pentru inaugurarea unor noi terminale de imbarcare si lansarea de noi servicii

Aeroports de Paris şi Air France au lansat programul de colaborare HUB 2012, pentru oferirea de noi servicii pe Aeroportul Charles de Gaulle din Paris. Parteneriatul va atrage şi mai mult trafic aerian internaţional, consolidând astfel poziţia Aeroportului CDG ca principal hub european.

Infrastructură nouă, investiţie de 580 milioane euro şi o concentrare pe conexiunile Air France

2012, anul transformărilor pentru Aeroportul CDG, va marca lansarea de noi servicii, inclusiv satelitul 4, noua zonă de îmbarcări a terminalului 2E. Reprezentând o investiţie de 580 milioane euro, satelitul 4 va fi dedicat zborurilor lung-curier şi aeronavelor wide body, putând deservi până la 7,8 milioane pasageri.

Noul satelit de îmbarcare va permite Air France să îşi concentreze activitatea în zona de est a aeroportului, pe terminalele 2E, 2F şi 2G. Pe termen lung, hub-ul Paris Charles de Gaulle va putea să deservească aproape 42 milioane pasageri anual (comparativ cu 34 milioane pasageri in 2010). Noua configurare va permite ca Aeroports de Paris să configureze noi zone de îmbarcare şi pentru alte linii aeriene.

Conexiuni mai rapide şi mai facile

La finele anului 2012, terminalul F va fi reconfigurat pentru a putea deservi doar zboruri pe rute europene. Pasagerii din zona Schengen vor utiliza zone dedicate, mult mai rapide şi mai uşor de identificat.

Noi servicii dedicate Parisului, cea mai populară destinaţie turistică din lume

Începând cu vara 2012, satelitul 4 de îmbarcare va oferi şi o zonă de lounge pentru pasagerii clasei Business Air France. Totalizând o suprafaţă de peste 3.000 metri pătraţi, lounge-ul este cel mai mare din reţeaua din care face parte. Aeroports de Paris va oferi de asemenea noi servicii inovatoare, prin inaugurarea unei noi zone de shopping şi relaxare. Până la finele anului, satelitul 4 va avea şi un muzeu ce va expune opere de artă extrem de originale. În zona satelitului 3, cunoscută sub numele de “Galerie Parisienne”, pasagerii aflaţi în tranzit vor beneficia de un spaţiu de servicii de circa 4.500 metri pătraţi, precum şi un hotel.

Paris / Bucuresti, 30.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *