free download 78 travel guides written by experts

Anima Chardonnay 2011 medaliat cu argint la Concursul Mondial Chardonnay-du-Monde

Vinul românesc Aurelia Vişinescu Anima Chardonnay aparţinând Domeniilor Săhăteni a primit o valoroasă medalie de argint, în cadrul renumitului Concurs Mondial Chardonnay-du- Monde. Anima Chardonnay s-a evidenţiat între cele 908 mărci de vinuri, din 43 de ţări, în faţa unui juriu de peste 300 de experţi degustători din întreaga lume.

Concursul Mondial Chardonnay-du-Monde, ajuns la a XIX-a ediţie, a fost organizat în perioada 7-10 martie 2012 la Château des Ravatys, podgoria Institutului Pasteur din Saint-Lager, provincia Burgundia (Franţa). Competiţia internaţională premiază cu medalii cele mai bune vinuri Chardonnay. In cadrul acestui concurs, criteriile de diferentiere ale calitatii vinului sporesc valoarea vinurilor medaliate, într-o piaţă în care competiţia creşte în fiecare zi. Podgoriile câştigătoare pot folosi această medalie pe etichetele sticlelor lor.

Vinul medaliat Anima Chardonnay, purtând semnătura renumitului oenolog Aurelia Vişinescu, este un vin în ediţie limitată, de 5523 sticle, învechit în baric românesc timp de 3 luni. Este un vin intens, cremos, cu arome de fructe tropicale, pere şi pepene galben, bine integrate cu notele lemnoase şi vanilice. Corpolent şi catifelat, cu aciditate bine echilibrată, acest vin impresionează prin buchet atrăgător şi postgust lung. Anima Chardonnay este savuros alături de mâncărurile cu sos alb, homar, carne de curcan sau chiar de porc, budinci şi prăjituri cu crema de unt. Se recomadă a se servi bine răcit.

„Suntem onoraţi de medalia obţinută de acest vin tânăr, Chardonnay fiind una din plantaţiile noi de pe Domeniile Săhăteni. În 2011, am recoltat pentru prima dată din aceste podgorii şi suntem fericiţi că ne oferă încă de la început un vin medaliat” a declarat Aurelia Vişinescu.

Ca parte a asigurării calităţii, toţi juraţii noi trebuie să participe la o zi de training înainte de a putea fi selectaţi în cadrul competiţiei Chardonnay-du-Monde. Pentru fiecare nou jurat, sesiunea include determinare senzorială, identificarea aromelor Chardonnay şi diferite exerciţii pentru a se familiariza cu metodele folosite în concursurile internaţionale. Concursul Chardonnay-du-Monde s-a remarcat faţă de alte competiţii internaţionale datorită standardelor mult mai stricte ale calităţii şi fidelitatea faţă de principiile pe care a fost fondat: diversitate şi standarde înalte ale calităţii. În cadrul acestei ediţii au fost medaliaţi 303 participanţi: 67 cu aur, 191 cu argint şi 45 cu bronz.

Domeniile Săhăteni a fost lansată în anul 2003 de către Aurelia Vişinescu şi Steve Cacenco

Aurelia Vişinescu a lansat o linie de vinuri care îi poartă numele,. Linia Aurelia Visinescu este formată din trei game diferite: Nomad, Artisan şi Anima.

Până acum, la Săhăteni au fost investiţi 5 milioane de EUR, atât din fonduri europene, cât şi din fonduri proprii.

Astăzi Domeniile Săahăteni reuneşte plantaţii proprii în podgoria Dealul Mare şi o cramă ultramodernă de procesare, maturare şi îmbuteliere.

Cifra de afaceri a depăşit 1 milion de euro în 2011.

Bucuresti, 30.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *