metalshow

AGRALIM si-a cucerit vizitatorii care il descriu ca „evenimentul nostru, al fermierilor”

AGRALIM a primit votul definitiv al aprecierii din partea publicului sau – tot mai multi fermieri se indentifica cu acest targ pe care il descriu si il apreciaza ca fiind o manifestare constanta in viata lor la care se refera ca „eveniment al fermierilor”.

AGRALIM, targul de traditie din Regiunea de Nord – Est dedicat fermierilor, producatorilor, antreprenorilor, cercetarilor si specialistilor din domeniul agricol, s-a desfasurat in perioada 3-6 septembrie, in Ferma Ezareni-Statiunea didactica a USAMV Iasi.

Expozitia in camp, pe o suprafata de 10 hectare, spectacolele de tehnica agrara realizate in cele 6 zone de demonstratii live ale utilajelor agricole, prezentarile de loturi pentru principalele culturi agricole, care au dat ocazia fermierilor sa cunoasca noile evolutii in genetica, sesiunile de drive test in poligon cu tractoare de pana la 100 CP, Forumul Agricol al regiunii de Nord-Est, intalnirile cu reprezentantii Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si cu marii fermieri au fost doar cateva dintre aspectele importante ale editiei din acest an.

Cea de-a saptea editie a evenimentului organizat de ABplus Events si Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Иon Ionescu de la Brad・(USAMV) Iasi a gazduit producatori, furnizori si dealeri autorizati din 8 tari: Italia, Germania, Olanda, Ungaria, Spania, Danemarca, SUA si Romania, trendul fiind crescator, cu 30% mai multe companii participante fata de editia precedenta, in total 150 de expozanti care au prezentat tehnica agricola performanta, produse si solutii complete pentru ferme.

Indicatorii AGRALIM editia 2015 recomanda AGRALIM in calitate de eveniment-lider al solutiilor de comunicare cu fermierii si cel mai asteptat eveniment expozitional al regiunii de Nord- Est si Republica Moldova: 95% dintre vizitatori sunt fermieri, ceea ce confirma inca o data caracterul strict profesional al targului AGRALIM.

In ceea ce priveste profilul vizitatorilor, s-a constatat o crestere usoara, de 6%, privind segmentul de vizitatori fermieri cu 100-500 de hectare in exploatare. Cresterea interesului in cadrul acestui segment de vizitatori este rezultatul accesului fermierilor la informatii si noutati din piata si a unei informari mai bune a acestora datorita participarii constante la evenimentele de specialitate dedicate lor, evenimente organizate de ABplus Events in regiune incepand din 2011.

Conceptul modern de expozitie in camp si spectacolul tehnic si de solutii oferit, care a presupus implicare a peste 500 de forte in organizare, cresterea atractivitatii evenimentului prin programul amplu de demonstratii live, prezentarile de loturi demonstrative ce reflecta solutii de genetica, nutritie si protectia plantelor, noutatile din domeniul tehnicii si managementului pentru o productie agricola performanta au atras in acest an, in premiera printre vizitatori, fermieri din judetele Galati si Vrancea. Acesta este si un rezultat al deciziei din acest an al organizatorilor de a extinde campania de informare si campul de vizibilitate si promovare a targului AGRALIM si catre judetele Galati si Vrancea.

Se remarca prezenta in mod traditional la AGRALIM a marilor fermieri, 90% dintre fermierii cu peste 3000 de hectare din regiune au vizitat AGRALIM editia 2015, in perioada 3-6 septembrie.

De asemenea, in urma analizei profilului vizitatorilor AGRALIM se constata fidelizarea fermierilor cu peste 500 de hectare care revin an de an la targul AGRALIM si se remarca totodata in randul vizitatorilor o crestere a numarului de fermieri din judetele Bacau, Botosani, Neamt si Vaslui care au trecut in acest an portile targului AGRALIM. Per total, in ceea ce priveste numarul de vizitatori, se mentine o constanta a ritmului de vizitare in cele patru zile de eveniment, cu un numar total de 4.000-4500 de vizitatori unici.

Prin rezultatele obtinute in acest an, in urma organizarii a patru evenimente majore dedicate fermierilor cu exploatatii in sectorul vegetal si sectorul zootehnic, se remarca mai pronuntat caracterul strict profesional al manifestarilor si specializarea acestora pe tematici clare, in urma unui efort constant de organizare: Targul AGRALIM ・spectacol de tehnica agrara si solutii pentru fermieri; ZEFA- targ dedicat productiei animale; Intalnirea anuala a fermierilor de la Secuieni ・eveniment profesional dedicat culturii mari.

Ca si noutate, avand in vedere in permanenta dezvoltarea si cresterea gradului de specializare a manifestarilor profesionale din sectorul agribusiness, ABplus Events anunta in calendarul de evenimente pentru 2016 un nou eveniment dedicat sectorului horticol.

Evenimentele profesionale dedicate fermierilor organizate de divizia Agribusiness a ABplus Events beneficiaza de intreaga expertiza dobandita in cei 18 ani de activitate ai companiei ca lider pe piata organizarii de trade show-uri si evenimente business to business si creator al unor branduri cu notorietate pe plan national si international.

Bucuresti, 11.09.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *