free download 78 travel guides written by experts

Lucrari ale celor mai bine vanduti pictori romani scoase la licitatie de AraArt in octombrie

La începutul lunii octombrie, AraArt organizează o licitaţie cu lucrări de artă plastică şi decorativă, printre care se numără capodopere semnate de Nicolae Tonitza și Ștefan Luchian, cei mai bine vânduți pictori români pe parcursul celor 5 ani de activitate a Casei de Licitație AraArt.

Farmecul lucrărilor lui Nicolae Tonitza, acel element care îi conferă unicitate și îl așează în panteonul valorilor universale, este modul în care captează inocența copiilor pe care îi portretizează. Ochii copiilor și puterea lor de sugestie dau tablourilor sale nota distinctivă tonitziană. Pasionații de artă vor avea posibilitatea să liciteze pentru lucrările Fetița cu flori în păr sau Micuța lenjereasă. Cele două lucrări sunt evaluate la prețul de pornire de 7.000 euro, respectiv de 13.000 euro.

Lucrarea Căpițele, semnată Ștefan Luchian, inaugurează o nouă direcție în pictura românească, printr-un peisaj rural de o gravitate monumentală, subliniată de lumina molcomă a asfințitului, care străbate textura cromatică. Coloritul cald, cu unduiri catifelate, desenul în tușe largi și generoase capătă valențe noi, în această lucrare evaluată de experții AraArt la prețul de pornire de 20.000 euro.

Expoziția care anticipează Licitația va fi deschisă colecționarilor și iubitorilor de artă la Casa Capșa în perioada premergătoare licitației. Celalalte lucrări şi detaliile tehnice vor fi disponibile în curând pe site-ul Galeriei de Artă şi Casei de Licitaţie AraArt, www.araart.ro.

Bucuresti, 11.09.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *