free download 78 travel guides written by experts

Agnes Keszeg semneaza noul concept visual al Festivalului Brazilor de Craciun

Festivalul Brazilor de Crăciun, ajuns la a 12-a ediţie consecutivă, se prezintă în acest an într-o grafică nouă, care poartă semnatura talentatei Agnes Keszeg.

Cunoscut designer de păpuşi şi ilustrator pentru diverse publicaţii şi edituri, Agnes s-a făcut remarcată prin autenticitatea creaţiilor sale, rezultat al unei munci artistice intense, cizelată în timp prin combinaţii inedite de tehnici şi stiluri.

„Ne-am dorit pentru acest an un visual care să surprindă într-un mod cât mai uman şi creativ esenţa acestui festival, aceea de a reuni oameni inimoşi care pot şi vor să ofere copiilor darul de a scrie şi a citi. Agnes a ilustrat acest lucru prin atenţia deosebită faţă de detalii, prin dozarea perfectă a fiecărei linii sau tuşe de culoare. Veţi observa că dincolo de strălucirea bijuteriilor care îmbracă brazii, predomină tonuri de gri şi negru. Tocmai pentru a surprinde tristeţea acestor copiii privaţi de educaţie, care au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România.

Festivalul Brazilor de Crăciun este un eveniment de strângere de fonduri în vederea facilitării accesului la educaţie al copiilor din medii sociale vulnerabile. În total, în primele 11 ediții ale Festivalului Brazilor de Crăciun s-au strâs 2.484.000 euro. Toţi aceşti bani au fost folosiţi pentru reintegrarea şcolară a copiilor care muncesc, facilitarea accesului la educaţie şi prevenirea abandonului şcolar pentru 16.200 de copii din comunităţile sărace. Familiile lor au primit, de asemenea, ajutor financiar şi consiliere în centrele educaţionale Salvaţi Copiii România.

“De la început ştiam că în desen vreau să apară atât copiii, cât şi brazii decoraţi cu stil. Am dorit să surprind şi eleganţa evenimentului, dar şi scopul lui. Vroiam să fie copiii personajele principale, iar brazii elemente de decor, de fapt mijlocul artistic prin care îi putem ajuta”, a declarat Agnes Keszeg.

Ediţia de anul acesta îşi propune colectarea de fonduri pentru cei 2.500 de copii deja cuprinşi în programele de Educaţie Preşcolară, Şcoală după Şcoală şi A Doua Şansă.

Bazii care vor fi licitaţi în seara de gală a Festivalului Brazilor de Crăciun vor fi expuşi pe 27 noiembrie, ora 10.30, la Hotel Radisson Blu, ocazie cu care Organizaţia Salvaţi Copiii va susţine şi o conferintă de presă.

Companiile care s-au alăturat deja proiectului din acest an sunt: : Banca Comercială Română, EDP Renewables, Renovatio, Five’s, Banca Românească, Porsche România, Petrom, Apa Nova Bucureşti, Carrefour România, Catena, Classliving, Kaufland România, Lemet, Oscar Downstream, Pay Point, UPC, Perrier, Teraplast Grup şi Radisson Blu Hotel.

Bucuresti, 19.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *