free download 78 travel guides written by experts

Agendă spectacole de teatru decembrie 2016 ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti

    4 decembrie, ora 20:00 /ARTISTS TALK, un spectacol de Gianina Cărbunariu
    ARCUB, Str. Lipscani, Nr. 84-90

Cu: Ruxandra Maniu, Ilinca Manolache, Alexandru Potocean, Gabriel Răuță, Bogdan Zamfir

Scenografia: Dorothee Curio
Video: Mihai Păcurar
Muzica: Bobo Burlăcianu

Producător: ARCUB
Co-producător: Asociația Piese Refractare
Cu sprijinul: Institutului Goethe, Ambasadei Franței la București și a Institutului Francez

Durata spectacolului: 90 minute, fără pauză
Prețul biletelor: 35 lei, 25 lei (reducere pentru elevi, studenți si pensionari)
Bilete pe www.arcub.ro sau la Casa de Bilete ARCUB

    8 decembrie, ora 20:00/ SCHNEIDER & SCHUSTER, de Joshua Sobol, traducerea Ada Maria Ichim
    ARCUB, Str. Lipscani, Nr. 84-90
   
Cu: Mihai Călin, Richard Bovnoczki
Regia: Lucian Pavel
Scenografia: Mihai Păcurar
Coregrafie: Silvia Călin

Schneider & Schuster prezintă într-un cadru dramatic, înțesat cu momente umoristice, povestea a doi actori evrei ce decid să înființeze, la Lodz, în Polonia, un teatru care își dorește să atingă, prin intermediul spectacolelor, toate problemele de natură socială, umană și artistică ale timpului lor, neștiind că acest plan îi va conduce ușor către capcana lagărelor de concentrare. Cei doi evrei își trăiesc o bună parte din viață închiși, urmând ca apoi să fie deportați în Siberia iar după Perestroika-Glasnost, se trezesc în sălbatica lume capitalistă de astăzi.

Piesa de teatru, scrisă în anul 1993 de Joshua Sobol și jucată cu succes în teatre din Elveția, Germania sau Suedia, este regizată și ilustrată muzical de actorul Lucian Pavel, cunoscut pentru rolurile din „Și veni barbatul la femeie” si din recenta productie a Teatrului de Comedie – „Nina”. Textul lui Joshua Sobol, în traducerea Adei Maria Ichim, exploatează intens talentul, experiența și disponibiliatea artistică a doi actori, aflați într-un punct înalt al maturității artistice și al forței creative, care își utilizează toate mijloacele artistice de care dispun: Mihai Călin și Richard Bovnoczki. Costumele și decorurile sunt realizate de scenograful Mihai Păcurar, iar mișcarea scenică poartă semnătura coregrafei Silvia Călin.

Durată spectacol: 75 minute
Preț bilet: 35 lei / 25 lei (reducere pentru elevi, studenți și pensionari)
Bilete pe www.arcub.ro sau la Casa de Bilete ARCUB
   
    9 decembrie, ora 20.00 /BUCUREȘTI. INSTALAȚIE UMANĂ
    ARCUB, Str. Lipscani, nr. 84-90

Cu: Nicholas Cațianis, Ada Galeș, Dumitru Georgescu, Flavia Giurgiu, Denis Hanganu, Ilinca Manolache, Ioana Marchidan, Dana Marineci, Ciprian Nicula
Un spectacol coordonat de Radu-Alexandru Nica după un concept de Florin Fieroiu
Dramaturgia: Ada Lupu, Florin Fieroiu, Radu-Alexandru Nica
Concept și realizare instalație video / obiect / deformance intro: Andu Dumitrescu
Mișcare scenică: Florin Fieroiu
Muzică originală și sound design: Vlaicu Golcea
Asistent regie: Irina Crăiță-Mândră

București. Instalație Umană este o oglindă mozaicată a tuturor celor care au contribuit la el. Arată Bucureștiul așa cum îl percepe acest grup de artiști, fără a-și propune să fie politically correct. Îți arată imaginea unui oraș pe care o poți recunoaște sau pe care o poți contesta, dar care, cu siguranță, nu te va lăsa indiferent. Spiritul acestui oraș, cu contrastele lui violente, cu energia lui adesea debordantă și agresivă, cu umorul său coroziv, dar și cu candoarea și frumusețea lui surprinzătoare, este punctul de pornire a unui spectacol de teatru. Un spectacol sincretic, care îmbină dansul, muzica, arta plastică și video, teatrul, performance-ul într-un mixaj original, care reprezintă oglinda fidelă și democratică a întâlnirii dintre mai mulți artiști. O instalație teatrală, un spectacol ofensiv, secvențial, frontal, angajat politic.

Durată spectacol: 65 minute
Preț bilet: 50 lei / 25 lei (reducere pentru elevi, studenți și pensionari)
Bilete pe www.arcub.ro sau la Casa de Bilete ARCUB

    11 decembrie, ora 19:00 / BARAJUL, de Conor McPherson, traducerea Andreea Vulpe
    ARCUB, Str. Lipscani, nr. 84-90

Cu: Marian Râlea, Alexandru Voicu, Gabi Costin, Romeo Pop, Simona Pop

Regia: Andreea Vulpe
Scenografie: Daniel Titza
Light Design: Vlad Lăzărescu

Piesa Barajul aparține autorului irlandez Conor McPherson, considerat ca fiind unul dintre cei mai importanți dramaturgi contemporani europeni. Barajul, pus în scenă pentru prima oară în România, prezintă povestea a cinci personaje aflate într-o mică localitate din apropierea unui baraj, în Irlanda,care se întâlnesc într-un bar, în jurul unor povești. Si la fel cum apele râului se adună în lacul de acumulare, povestile lor spuse la ceas de seară topesc vorbele celor cinci personaje cu istorii de viață extrem de diferite, într-o atmosferă bizară. În încercarea de a se apropia, ei vorbesc despre relații: legături strânse, legături pierdute, amprente definitive pe care le lasă ceilalți în viețile noastre. Spun lucruri grave, fantomatice, pe care nu le pot vorbi cu cei apropiați. Vorbesc unor străini pentru a se simți mai puțin singuri.

Durată spectacol: 120 minute
Preț bilet: 35 lei / 25 lei (reducere pentru elevi, studenți și pensionari)
Bilete pe www.arcub.ro sau la Casa de Bilete ARCUB

    18 decembrie, ora 20.00 /AM IUBIT, AM PURTAT, AM PIERDUT, adaptare după Love, loss and what I wore de Nora & Delia Ephron, traducerea Bianca Oana
    ARCUB, Str. Lipscani, nr. 84-90
   
    Cu: Elvira Deatcu, Laura Creț, Anca Androne, Iulia Lumânare, Ioana Abur

Regia: Emil Hoștină
Coregrafia: Florin Fieroiu
Costume: Cristina Milea

Am iubit, am purtat, am pierdut este o intimă colecție de povești feminine. Ce iubim, ce pierdem, toate emoțiile, trăirile, durerea, bucuria, toate se leagă cu fire nevăzute de obiecte, parfumuri, rochii, pantofi, genți și ne regăsim bătrâne și obosite, înconjurate de o pânză ca de păianjen, dar atât de bogată și plină de culori, istorii ce merită, probabil să fie publicate pentru fiecare în parte…; poveștile prind viață aproape de spectator, senzația de acum și aici e copleșitoare, nu poți rămâne indiferent sau rece, pentru că ce se întâmplă la un metru de tine arde, amuză, bântuie, atrage, tulbură. Spectacolul se foloseste de elemente de vestimentație, de accesorii și de amintirile pe care le stârnesc acestea fiecăreia dintre personajele feminine, pentru a picta o imagine a unei feminități vii, amuzante și puternice, reușind să creeze astfel o experiență teatrală solidă și memorabilă.

Durata spectacol: 90 minute
Pret bilete: 35 lei/25 lei (reducere pentru elevi, studenti si pensionari)
Bilete pe www.arcub.ro sau la Casa de Bilete ARCUB

    20, 21, 22 decembrie, orele 11:00 și 19:00/MINUNEA UNUI COPIL, spectacol de Crăciun
ARCUB, Str. Lipscani, nr. 84-90

Cu: Adi Rădulescu, Alexandra Neacșu, Andreea Ghiţă, Luca Gudină, Rareș Zimbran, Răzvan Rotaru, Vlad Benescu. Cu participarea specială a maestrului Constantin Dinulescu
Scenariul și regia: Alexandra Neacșu
Scenografie: Gabrijela Turturea
Light design: Alin Popa
Coregrafie step: Alexandra Neacșu
Proiecție&animație: Sebastian Chelu
Ilustrație muzicală: Alexandra Neacșu

ARCUB alături de Compania Passe-Partout Dan Puric vă invită în luna decembrie să să vă bucurați împreună cu familia de spectacolul „Minunea unui copil – spectacol de Crăciun”, care se va juca la Sala Mare de la ARCUB Gabroveni (Str. Lipscani nr. 84-90), după următorul program:
• 20 decembrie – ora 11.00 si ora 19.00
• 21 decembrie – ora 11.00 si ora 19.00
• 22 decembrie – ora 11.00.

Ce se poate întâmpla dacă pleci în noaptea de Ajun în căutarea lui Moș Crăciun? Numai aventuri, pentru că toată lumea este într-o frenezie apocaliptică! Iar când ajungi să-l întâlneşti, afli că, de fapt, şi el a fost la fel ca tine, a mai greşit și el, dar că atunci când crezi în minuni, ceva te face să fii puternic și curajos! Acesta este adevăratul cadou al Crăciunului!

Maestrul Constatin Dinulescu îl aduce aproape de noi pe Moș Crăciun, un bătrân trecut prin viață care, mai mult, a fost de față în acea seară la nașterea lui Iisus! Cum de copiii nu sunt curioși să-l întrebe ce s-a întâmplat atunci?

Alexandra Neacșu, regizorul spectacolului, transmite: „Copiii nostri au nevoie de o salvare a frumosului și gingășiei lor sufletești. Nu putem schimba lumea, dar o putem crește să devină mai puternică interior, să răsufle ușurată că mai poate crede în povești, că se mai pot întâmpla minuni. În noi „cei mari” stă puterea de a aduce minunile aproape de ei, și asta doar prin propria noastră rezistență de a crede în ele. Despre aceste lucruri vorbește spectacolul „Minunea unui copil”, trecând de la joacă la dans și jonglerii, de la balet la step, de la cuvinte la imagini și, peste toate, multă imaginație!”

Durata spectacol: 60 minute
Pret bilete: 25 lei/15 lei (reducere pentru elevi, studenti si pensionari)
Bilete pe www.arcub.ro sau la Casa de Bilete ARCUB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *