free download 78 travel guides written by experts

Acesti nebuni care ne guverneaza

Pascal de Sutter
Editura Tritonic

Marturisesc ca am fost atrasa de carte din multe puncte de vedere. Intai pentru ca titlul este unul interesant, care suscita interesul si nu te poate lasa indiferent. Apoi pentru ca pe coperta cartii am regasit un Joker dintr-un pachet de carti cu care ma jucam si eu in copilarie.
Citind cartea am remarcat ca acel joker este in fapt extrem de bine ales pentru a sugera continutul cartii si ideea omului politic si a mastilor pe care le abordeaza.

“Acum cateva decenii aparea marketingul politic ce avea sa revolutioneze functionarea institutiilor noastre democratice. Astazi isi face intrarea in scena psihologia politica. E exact contrariul marketingului politic: marketingul e un joc al aparentelor, o remodelare, chiar o manipulare a imaginii. Psihologia politica e o munca asupra realitatii, opusul decorativului si care incearca sa raspunda: cine sunt cu adevarat oamenii politici? De ce sunt capabili? Ce ii anima?” (p. 5-6).

Marii lideri politici au fascinat si inca se scriu lucrari despre personalitatile marcante. In Acesti nebuni care ne guverneaza Pascal de Sutter a incercat sa discearna “personalitatea oamenilor politici, sa ridic valul aparentelor pentru a-i vedea pe cat posibil asa cum sunt ei cu adevarat” (p. 6).

Pentru realizarea lucrarii autorul s-a documentat indelung si a citit literatura importanta in domeniu, fapt demonstrat de structura, sintezele si citatele (si trimiterile) din carte.

O lucrare deosebita asadar si care merita a fi citita de toti cei interesati de domeniul politic.

Va invitam sa cititi acest volum si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la el pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site. {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *