metalshow

ACER sparge barierele pe piata PC-urilor

cu o crestere de peste 35% la nivel mondial

ACER a inregistrat in a doua jumatate a acestui an cea mai mare crestere la nivel mondial, situandu-se pe locul al patrulea intre producatorii de PC-uri din intreaga lume. Rezultatele financiare din acest an, prezentate in cadrul conferintei de presa de astazi, confirma succesul ACER si in Romania.

ACER a obtinut rezultate financiare mai bune decat toti competitorii sai directi, inregistrand o crestere de 35.7% la nivel mondial, crestere de trei ori mai mare decat cea a pietei (9.7%). In Romania, ACER ocupa anul acesta locul al treilea la sectiunea notebook-uri, cu o cota de piata de 14%, iar in regiunea EMEA (Europa, Africa si Orientul Mijlociu) este lider al acestui segment, cu o cota de piata de 19.2%. In segmentul LCD, ACER se situeaza intre primele zece companii din Romania, inregistrand o cota de piata de 5% in prima parte a acestui an.

“Devine din ce in ce mai clar faptul ca, cea mai mare crestere se inregistreaza pe pietele in dezvoltare, unde economia este mai dinamica”, declara Gianfranco Lanci, Presedintele ACER Inc.

In 2007, ACER isi propune sa fie lider in segmentul notebook-urilor in Romania, cu o cota de piata de 20%, sa se situeze intre primii trei producatori pe piata de LCD-uri si intre primii 10 in segmentul PC-urilor.

 “Organizarea noastra dinamica ne permite sa raspundem eficient tuturor nevoilor pietei si sa concuram ca experti atat pe piete mature, cat si pe piete in dezvoltare. Mai mult, credem ca tehnologia ar trebui sa fie un mijloc prin care oamenii sa se simta din ce in ce mai confortabil in fata noilor solutii IT. Sa spargem barierele dintre oameni si tehnologie, acesta este telul nostru si ne-am tinut promisiunea prin implementarea ACER Empowering Technology”, a adaugat Gianfranco Lanci.

Succesul ACER la nivel mondial se datoreaza investitiilor in realizarea de echipamente care sa ofere mobilitate, resurselor alocate pentru cercetare si dezvoltare, precum si gamei largi de produse oferite.

Pentru finalul anului 2006, ACER estimeaza un profit net la nivel mondial de 311.12 milioane USD.

Bucuresti, 11.10.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *