metalshow

În căutarea performanței la cea de-a șasea ediție a Cupei de Gimnastică Andreea Răducan

Peste 100 de gimnaste din țară sunt așteptate să concureze în cadrul cupei organizate de Andreea Răducan, la Bârlad

Cupa de Gimnastică Andreea Răducan, proiect inițiat și desfășurat de jumătate de deceniu de campioana olimpică și mondială, a ajuns la cea de-a șasea ediție consecutivă.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 7 mai, începând cu ora 09:30, în Sala de Sport a Colegiului Tehnic A.I. Cuza din Bârlad. Cu ocazia celei de-a VI-a editii sunt asteptate 12 cluburi din țară și peste 100 de gimnaste.


Concursul este dedicat gimnastelor din categoria junioare III, de nivel 1 şi 2, cu vârste cuprinse între 8 și 11 ani. Acestea se vor întrece pentru podium în cadrul celor cinci probe individuale: sărituri, paralele, bârnă, sol și individual compus, precum și în cadrul competiției pe echipe. Toate gimnastele participante vor fi răsplătite cu premii în produse, iar caștigatoarele vor primi și premii în bani, diplome și trofee, în functie de performanța obținută în cadrul competiției.

”Ediția de anul acesta are o însemnătate aparte în contextul situației dificile pe care gimnastica romanească o traversează în prezent. Consider că este extrem de important să oferim tinerilor cât mai multe oportunități de a-și testa calitățile într-un cadru sportiv, să le cultivam încrederea în forțele proprii și să-i incurajăm să nu renunțe la visul lor. Mă bucură faptul că acest proiect s-a extins treptat, odată cu numărul în creștere al gimnastelor participante și am convingerea că podiumul poate fi al lor dacă iubesc acest sport și sunt dispuse să muncească pentru rezultate. În plus, vreau să mulțumesc sponsorilor care au ales sa susțină acest eveniment și ma refer la BCR, Brenntag, precum și ceilalți parteneri”, a povestit Andreea Răducan.


BCR este partenerul oficial al ediției din 2016, fiind primul an în care susține competiția desfășurată de Andreea Răducan la Bârlad. La eveniment vor participa 12 cluburi din țară: CSS Sibiu, LPS Galați, CSS Constanța, CS Farul Constanța, CS Dinamo București, CS Petrolul Ploiești, CSSG Focșani, LPS Nadia Comăneci Onești, CSM Onești, SCM Bacău, CSS Buzău și CSS Bârlad.

”Cupa de Gimnastică Andreea Răducan este cel mai important eveniment sportiv al anului pentru secția de gimnastică a CSS Bârlad. Așteptăm cu drag sportive din toată țara și ne face o deosebită plăcere să fim gazdele acestei frumoase competiții. În plus, concursul reprezintă și ultimul test al gimnastelor din categoria Junioare III înaintea Campionatului Național pe echipe și individual, ce va avea loc în perioada 12 – 14 mai”, a declarat Ana Maria Iordache, antrenoarea echipei de gimnastică de la CSS Bârlad.


Andreea Răducan organizează evenimentul în parteneriat cu Clubul Școlar Sportiv Bârlad și beneficiază de sprijinul Direcției pentru Sport a Județului Vaslui, al Asociației pentru Gimnastică Vaslui, al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, precum și al Federației Române de Gimnastică.

Evenimentul nu ar fi fost posibil fără implicarea partenerilor: BCR, partenerul oficial al ediției de anul acesta, Brenntag, Fundația Olimpică Română și Țiriac Auto.

Despre Cupa de Gimnastică Andreea Răducan

Cupa de Gimnastică Andreea Răducan a luat naștere în 2011, concursul fiind organizat cu scopul de a aduce spiritul marilor competiții internaționale în mijlocul micuțelor gimnaste. Competiția este organizată chiar de campioana olimpică și mondială Andreea Răducan în orașul său natal, Bârlad. Cu ocazia ultimelor 5 editii, peste 500 de gimnaste au avut ocazia de a concura în cadrul acestei competiții. Cupa Andreea Răducan este inclusă în calendarul național sportiv de către Federația Română de Gimnastică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *