free download 78 travel guides written by experts

A inceput sezonul targurilor de carte la Radio Romania: Caravana Gaudeamus

se indreapta catre Craiova

La inceput de primavara, Radio Romania va invita sa le oferiti celor dragi martisoare de pastrat o viata: carti pentru toate gusturile, varstele si momentele, pe care le veti gasi la Targul GAUDEAMUS!

Chiar daca, in acest an, Targul GAUDEAMUS Craiova nu se va incheia, conform traditiei, in prima zi de Martisor, toti cei interesati pot alege, in avans, cele mai potrivite cadouri dintr-o oferta extrem de bogata si variata, gazduita intre 23 si 27 februarie de foaierul Teatrului National „Marin Sorescu”. Evenimentul, ajuns in acest an la cea de a noua editie, este organizat de Radio Romania – Echipa GAUDEAMUS si Radio Oltenia Craiova.

Targul GAUDEAMUS Craiova, manifestarea de debut a Caravanei GAUDEAMUS, deschide in fiecare an sezonul targurilor de carte din Romania si constituie totodata un reper de piata atat pentru organizatorii evenimentelor de acest gen, cat si pentru participanti. La editia precedenta, in ciuda estimarilor extrem de pesimiste, raspunsul publicului craiovean a depasit toate asteptarile, bilantul editiei inregistrand cifre record la capitolele numar de vizitatori si valoare a vanzarilor, tendinta confirmata ulterior si de celelalte Targuri GAUDEAMUS.

Speram ca si bilantul editiei 2010, care va inregistra deopotriva gradul de interes al publicului fata de eveniment, precum si eventualele variatii in comportamentul de cumparare (comparativ cu editiile anterioare), va fi la fel de incurajator si reprezentativ pentru intregul an.

Presedintele de onoare al celei de a noua editii a Targului GAUDEAMUS Craiova va fi indragitul actor Emil Boroghina.

Deschiderea oficiala a editiei va avea loc marti, 23 februarie, ora 13.00, si va fi transmisa in direct pe Radio Oltenia Craiova.

Accesul este gratuit.

Programul de vizitare: marti – vineri, intre orele 10.00 si 18.00; sambata, intre orele 10.00 si 14.00.

Continuand traditia editiilor precedente, targul va gazdui un stand al „Scriitorilor din Radio” si, in premiera, un stand al Radio Oltenia Craiova.

In ciuda contextului dificil, interesul major manifestat constant de publicul craiovean pe parcursul editiilor precedente a facut ca si in acest an foaierul Teatrului National sa devina neincapator pentru expozanti; statistica preliminara a editiei evidentiaza:

·         Suprafata targului este de peste 360 mp, cu circa 13% mai mult decat la editia anterioara;

·         Numarul expozantilor este de peste 60 (participanti in cadrul a peste 30 de standuri), reprezentand cateva dintre cele mai importante segmente din domeniile editorial si educational: edituri din Romania – 24; edituri straine reprezentate la targ de agentii de difuzare romanesti – 28; institutii de invatamant – 2; agentii de difuzare de carte romaneasca si straina – 6 etc.;

·         Programul de manifestari al editiei cuprinde 25 de evenimente (lansari si prezentari de carte si colectii, dezbateri, concursuri).

Iata cateva dintre reperele ofertei care va fi prezentata vizitatorilor din acest an:

Ø  Cele mai noi si de succes aparitii editoriale ale unor prestigioase edituri din Romania si din strainatate;

Ø  Editia a VII-a a finalei zonale a Concursului National de Lectura „Mircea Nedelciu” – vineri, 26  februarie, ora 13.00 – la care vor participa elevi de liceu din clasele terminale; premiile, oferite de catre organizatori si de Fundatia „Noi citim”, constau in diverse sume destinate achizitionarii de carti de la targ si in pachete de carti;

Ø  Tombola GAUDEAMUS adresata cumparatorilor de carte de la targ si derulata pe baza buletinelor pentru Votul Publicului; castigatorii premiilor Tombolei GAUDEAMUS vor fi desemnati prin tragerea la sorti care va avea loc sambata, 27 februarie, ora 10.30.

Traditionalul „Cos al Targului”, care reuneste donatiile de carte venite atat din partea expozantilor, cat si a vizitatorilor, cu prilejul fiecaruia dintre Targurile GAUDEAMUS, va marca debutul unui proiect mai amplu, denumit „Cartile se intorc acasa”. Proiectul, initiat si derulat de Radio Romania, in colaborare cu Fundatia „Noi citim”, vizeaza reorientarea unui important fond de carte, la care, din diverse motive, multe persoane sunt dispuse sa renunte, catre bibliotecile din mediul rural, si va fi derulat pe parcursul a 3 ani. Cartile care vor fi donate cu prilejul Targului GAUDEAMUS Craiova vor avea ca destinatie biblioteci rurale din judetele Dolj, Gorj, Olt si Valcea.

Ziarul Targului va fi realizat de cotidianul „Cuvantul libertatii”, castigatorul Trofeului Presei – sectiunea publicatii, la editia precedenta.

Premiile Targului GAUDEAMUS Craiova, decernate in cadrul festivitatii care va avea loc sambata, 27 martie, ora 12.00, sunt urmatoarele:

–                 Trofeele GAUDEAMUS (decernate pentru trei dintre expozanti) si Cea mai ravnita carte a targului, ai caror castigatori vor fi stabiliti prin Votul Publicului, derulat pe intreg parcursul manifestarii;

–                 Premiul Educatia, acordat de catre organizatori uneia dintre institutiile de invatamant prezente la targ;

–                 Miss Lectura – cea mai frumoasa vizitatoare iubitoare de carte, care va fi premiata in acest an de Oriflame Cosmetics;

–                 Trofeul Presei pe sectiunile publicatii, radio si TV, decernat jurnalistilor acreditati care vor reflecta aceasta editie a targului; trofeele se vor acorda pe baza Votului Publicului, prin insumarea mentiunilor care vor indica institutii mass-media drept surse de informatii despre targ.

Parteneri:

 

·                Parteneri media: Zoom TV si Sapte Seri

·                Furnizor oficial de servicii INTERNET al manifestarii: RDS&RCS

·                Partener in derularea programului „Cartile se  intorc acasa”: Fundatia „Noi citim”

Bucuresti, 22.02.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *