free download 78 travel guides written by experts

A inceput campania de sterilizare a cainilor fara stapan din Sectorul 6

Bucurestenii sunt invitati la un mare eveniment de popularizare a campaniei

Campania de sterilizare a animalelor fara stapan din Sectorului 6 a inceput astazi, o data cu trimiterea echipelor VIER PFOTEN pe teren si aducerea primilor caini comunitari la clinica amenajata de Primarie. Campania va fi popularizata printr-un mare eveniment ce va avea loc in acest week-end, in Parcul Drumul Taberei, la care sunt invitati toti cetatenii din sector.

Proiectul de sterilizari, care va dura pana pe 31 mai, consta in prinderea, sterilizarea, deparazitarea, vaccinarea anti-rabica, marcarea cu crotaliu si inregistrarea cainilor si pisicilor fara stapan. Medicii veterinari ai VIER PFOTEN isi vor desfasura activitatea intr-o clinica amenajata de Primaria Sectorului 6, dar si utilizand clinicile mobile ale Fundatiei. Dupa perioada postoperatorie, animalele vor fi returnate in locul din care au fost luate. Echipa VIER PFOTEN are in componenta 3 medici veterinari, 2 tehnicieni veterinari si 5 prinzatori.

Cetatenii din sector care doresc sa se implice in campanie, prin aducerea cainilor fara stapan la clinica, pot suna pentru programari la numarul de telefon 021.316.77.31 sau pot contacta Primaria Sectorului 6.

Spectacole, concursuri si demonstratii in Parcul Drumul Taberei

Pentru a afla mai multe despre campanie, bucurestenii sunt invitati sambata si duminica (17-18 martie 2012) la evenimentul „Ajuta-ne sa-i ajutam!”, la care vor avea parte de surprize, spectacole, jocuri si concursuri pentru copii. Cetatenii vor avea ocazia sa cunoasca echipa VIER PFOTEN si sa asiste la o demonstratie de dresaj performata de Mulan, Tuca si Tibi, cateii salvati si antrenati de Fundatie pentru programul „Caini pentru oameni”.

Pe parcursul celor doua zile, intre orele 11.00 – 14.00 si 17.00 – 20.00, in program vor fi incluse reprezentatii de teatru pentru copii, sedinte gratuite de face painting, desene pe tricouri, spectacole de muzica populara, modelaj de baloane si defilare de fosti caini fara stapan.

Concertele de seara sunt oferite prin amabilitatea Fundatiei Romane de Folclor, condusa de indragita interpreta de muzica populara Valeria Arnautu, sustinatoare constanta a proiectelor VIER PFOTEN pentru animalele fara stapan. La spectacole vor participa cunoscuti interpreti ai cantecului popular si Ansamblul Folcloric Plaiul Romanesc.

Sectorul 6 este primul sector al Capitalei in care VIER PFOTEN va efectua sterilizari in 2012. Proiectul de sterilizari are loc in baza unui protocol semnat de Fundatia VIER PFOTEN si Primaria Sectorului 6, Bucuresti. Prin acesta, Fundatia VIER PFOTEN se angajeaza sa sterilizeze, deparaziteze si vaccineze gratuit animalele fara stapan, iar municipalitate garanteaza faptul ca angajatii, contractorii si subcontractorii sai nu vor initia actiuni de ucidere, maltratare sau otravire a acestora.

Primaria a solicitat campania VIER PFOTEN inca de la finele anului trecut, inainte ca forma finala a legii privind gestionarea cainilor fara stapan (OUG 155/2001), care permitea eutanasierea, sa fie declarata neconstitutionala.

Programul evenimentului “Ajuta-ne sa-i ajutam”

Eveniment organizat de Primaria Sectorului 6, in colaborare cu Fundatia VIER PFOTEN

Loc de desfasurare: Parcul Drumul Taberei (fost Moghios), zona Foisor

Sambata, 17 martie 2012

11.00-11.15: Inaugurarea evenimentului, in prezenta primarului Sectorului 6, Cristian Constantin Poteras, si a Ancai Tomescu, coordinator al programului Animale Fara Stapan VIER PFOTEN
11.15-11.30: Demonstratie de dresaj cu fosti caini fara stapan din programul Caini pentru Oameni, de terapie asistata de animale pentru copii cu dizabilitati
11.30- 12.00: Jocuri, concursuri si animatie pentru copii (face painting, modelare baloane, picturi pe tricouri etc.)

12.00-13.00: Teatru pentru copii: Fata babei si fata Mosneagului
13.00-13.30: “Ai grija de un caine maidanez” – personalitati ale lumii culturale, sportive si media vorbesc despre cainii fara stapan care le-au marcat evolutia
13.30-14.00- Jocuri, concursuri si animatie pentru copii

17.00- 18.00 – Spectacol de muzica populara oferit prin amabilitatea Fundatiei de Folclor Romanesc; Cunoscuti interpreti ai cantecului popular si Ansamblul Flolcloric Plaiul Romanesc.
18.00-19.00 – Teatru: Povestea Ghiocelului
19.00-20.00 – Jocuri si concursuri

Duminica, 18 martie 2012

11.00-11.45 Jocuri, concursuri si animatie pentru copii
11.45- 12.00: Demonstratie de dresaj cu fosti caini fara stapan din programul Caini pentru Oameni, de terapie asistata de animale pentru copii cu dizabilitati
12.00-13.00: Teatru pentru copii: Motanul Incaltat
13.00-13.30: “Ai grija de un caine maidanez” – personalitati ale lumii culturale, sportive si media vorbesc despre cainii fara stapan care le-au marcat evolutia
13.30-14.00- jocuri, concursuri si animatie pentru copii

17.00- 18.00 – Spectacol de muzica populara oferit prin amabilitatea Fundatiei de Folclor Romanesc; Cunoscuti interpreti ai cantecului popular si Ansamblul Flolcloric Plaiul Romanesc.
18.00-19.00 – Teatru: Cei trei Purcelusi
19.00-20.00 – jocuri si concursuri pentru cetatenii sectorului 6

* Concertele sunt oferite prin amabilitatea Fundatiei Romane de Folclor, condusa de indragita interpreta a cantecului popular romanesc, Valeria Arnautu.

Bucuresti, 15.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *