metalshow

A avut loc ultimul spectacol din ministagiunea Teatrului Vienez de Copii

Pe data de 20 noiembrie 2017 a avut loc ultima reprezentaţie a spectacolului Balul Hoţilor de Jean Anouilh, o producţie a Teatrului Vienez de Copii.

A fost un moment de glorie pentru Teatrul Vienez de Copii. La spectacol au fost prezenţi d-na Colombe Anouilh d’Harcourt, fiica scriitorului, care a sosit special de la Paris pentru a asista la acest eveniment şi E.S. d-l François Saint-Paul, ambasador al Franţei la Bucureşti, care a fost cu totul impresionat de prestaţia tinerilor actori. (“Este magnific, de o calitate extraordinară, este superb! Un spectacol care face o mare plăcere! Copiii erau în mod evident foarte fericiţi şi invidiaţi de către spectatorii care şi-ar fi dorit să fie în locul lor.”)

Tinerii actori i-au adus acestei comedii o energie debordantă şi o adevărată bucurie pe scenă. În baza acestui succes întreaga trupă a fost invitată la Paris pentru a interpreta acest spectacol care va intensifica schimbul cultural franco-româno-austriac.

După reprezentaţie d-na Colombe d’Harcourt Anouilh a înmânat premiile Concursului Literar Philippe-Senghor elevilor români participanţi. Laureaţii concursului, care au fost pentru prima dată într-un teatru, au fost la rândul lor impresionaţi şi recunoscători pentru această experienţă.

Sylvia Rotter, fondatoarea Das Wiener Kindertheater din Viena a lansat Teatrul Vienez de Copii în urmă cu zece ani. În acest timp echipele de la Oradea şi Cluj au făcut cursuri de teatru cu copiii după metoda Rotter. Începând cu anul 2014 Teatrul Vienez de Copii a promovat o Iniţiativă Educaţională Naţională, al cărei obiectiv este integrarea teatrului, improvizaţiei şi pantomimei în învăţământ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *