metalshow

75% dintre femei se confrunta cu candidoza vaginala

Conform statisticilor, 3 din 4 femei se confruntă cu candidoza vaginală cel puţin o dată de-a lungul vieţii. Multe femei se plâng că nu au scăpat de această afecţiune după ani de tratament. Motivele sunt multiple şi nu este suficient să tratăm boala, ci trebuie să determinăm cauzele care au dus la apariţia şi recidiva ei. Identificarea factorilor se poate face împreună cu medicul specialist, de aceea un control ginecologic este obligatoriu. Candidoza vaginală este o boală cauzată de regulă de o ciupercă numită Candida Albicans. Această ciupercă este prezentă în mod normal în tubul digestiv, în vagin, pe piele,, fără a cauza vreo problemă. În momentul ruperii echilibrului natural al mediului vaginal, aceste ciuperci se pot multiplica excesiv, determinând apariţia bolii. La marea majoritate a femeilor afecţiunea se manifestă sub forma unei scurgeri vaginale albe, însoţită de mâncărimi, arsuri şi/sau prurit.  Există şi cazuri când boala este asimptomatică, fiind depistată doar în mometul controlului ginecologic, prin examenul microscopic al secreţiei vaginale sau al culturii .

Tratamentul vulvovaginitei candidozice ar trebui să fie simplu. În realitate, femeile se confruntă cu o frecvenţă ridicată a recidivelor (50%), rezultate din netratarea cauzelor bolii. Recidivele, pe lângă disconfort fizic, afectează şi armonia vieţii sexuale a cuplului.

Tratamentul candidozei vaginale este indicat să se facă la recomandarea medicului ginecolog. În general, cele mai folosite sunt antimicoticele cu acţiune locală: creme, ovule, spumă, gel, care se introduc în vagin.

Un nou tratament al candidozei vaginale, complet diferit de tratamentele de până acum, a fost pus la dispoziţia femeilor de către compania Gedeon Richter. Este vorba despre produsul Gynofort, singurul medicament de pe piaţa autohtonă care are la bază nitratul de butoconazol 2% şi foarte important, beneficiază de tehnologia VagiSite. Noua tehnologie permite tratarea eficientă a bolii, în doză unică şi administrarea în orice moment al zilei, crescând astfel complianţa pacientelor la tratament. Produsul este disponibil sub formă de cremă, într-un aplicator preumplut şi uşor de folosit, care asigură, printr-o singură aplicare, un tratament complet şi eficient. Conform surselor Cegedim, aproximativ 70.000 de femei din România au fost tratate deja cu Gynofort.

Preţ de referinţă: 29.68 RON.

Bucuresti, 4.03.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *