free download 78 travel guides written by experts

71 de vacute au aterizat la Timisoara, cu avionul

Duminică, 9 noiembrie, la ora 11.45, pe aeroportul din Timişoara a aterizat avionul cu văcuţe destinate mai multor familii sărace din judeţul Mureş. Acest zbor a fost unul aniversar, cu ocazia sărbătoririi de către fundaţia Heifer Internaţional a 70 de ani de slujbă în folosul comunităţii şi a 20 de ani de prezenţă în România.

Aeronava de tip Airbus A300 a aterizat duminică, la ora 11.45 pe pista Aeroportului Internațional Timișoara. Avionul este unul amenajat special pentru transportul animalelor, astfel încât în interior, văcuțele au avut parte de cele mai bune condiții de călătorie: țarcuri, apă și hrană. Transportul, deși este unul inedit pentru Aeroportul Internațional Timișoara, nu reprezintă o premieră. Până acum, alte două astfel de zboruri speciale au aterizat la Timișoara, în 2011 și în 2012. De fiecare dată, văcuțele au aterizat în siguranță, în cele mai bune condiții.

Animalele au fost aduse din Irlanda printr-un proiect al fundației Heifer România și, de la Aeroportul Internațional Timișoara, au fost transportate către Oradea, unde vor sta în carantină 30 de zile. După această perioadă, ele vor ajunge la familii nevoiaşe din judeţul Mureş.

“Văcuţele provin atât de la fermieri individuali din Irlanda, care le-au oferit, cât şi de la ferme din cadrul a două închisori. Animalele care au fost donate au între 18 şi 24 de luni şi sunt gestante. Mi-aş dori ca, pe viitor, fermierii români să fie partenerii celor irlandezi şi să ofere văcuţe în alte zone defavorizate ale lumii, unde sunt oameni care au nevoie de ele.”, a spus Deirdre Ryan, director organizaţia Bothar.

“Heifer este o organizaţiei non-profit, înfiinţată acum 70 de ani pe ideea ca fermierii să fie autonomi şi independenţi. De 70 de ani, organizaţia noastră este alături de fermierii din toată lumea, primul transport de acest gen a avut loc în 1944, cu 18 vaci – spre Puerto Rico”, a declarat preşedintele Heifer Internaţional, Pierre Ferrari.

“Astăzi este un apogeu al unei munci extrem de îndelungate şi atente. Aceste animale vor atinge un pol al sărăciei din satele săseşti din Transilvania, oameni sărmani care au adăposturi pentru animale şi care le vor folosi pentru a-şi îmbunătăţi condiţiile de trai”, a declarat Ovidiu Spînu, director general Heifer România.

Pentru Aeroportul Internaţional Timişoara acesta este al treilea transport de acest gen.

“Acest zbor a fost posibil datorită infrastrurcturii excelente a aeroportului Timișoara. Pista de la Timișoara, cu o lungime de 3500 de metri, recent asfaltată, utilajele de care dispunem pentru descărcare, personalul specializat, precum și experiența pe care o avem în a gestiona transporturi de asemenea natură, ne recomandă ca fiind soluția optimă pentru acest tip de transport”, a declarat Marian Chivu, director operațional Aeroportul Internațional Timișoara.

Urmând principiul de bază al Heifer International, “Dar din dar”, fiecare dintre familiile beneficiare, va dona, la rândul ei, prima femelă născută a junicii primite. În acest fel darul iniţial se va multiplica, iar lanţul beneficiarilor va creşte. Familiile incluse în proiect vor primi și asistență la creșterea și îngrijirea animalelor, precum și la valorificarea produselor obținute, fiind încurajată asocierea între producători.

Bucuresti, 09.11.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *