free download 78 travel guides written by experts

“5Licee 5Muzee” la a treia editie

Joi, 25 februarie 2010, ora 11:00,  in Sala de Festivitati a Colegiului National “Gheorghe Lazar” Bucuresti va avea loc lansarea celei de a treia editii a Proiectului “5 Licee 5 Muzee”. Proiectul „5Licee 5Muzee” este un program educational dedicat elevilor de liceu , prin care se doreste incurajarea participarii tinerilor la manifestari culturale. Astfel, ECDL ROMANIA impreuna cu Inspectoratul Școlar al Municipiului Bucuresti si Primaria Municipiului Bucuresti va invita la conferinta de deschidere.

Proiectul „5Licee 5Muzee” si-a propus declansarea unei „epidemii sociale” de vizitare a muzeelor in randul tinerilor, sub forma unui concurs intre 5 licee din capitala. Lansat in anul 2008, proiectul a avut un impact pozitiv atat in randul elevilor, dar si a profesorilor si astfel organizatorii impreuna cu muzeele implicate au fost incurajati sa continue si anul acesta programul.

Conferinta de lansare a celei de a treia editii a programului educational va avea loc joi 25 februarie incepand cu ora 11:00 in sala de festivitati la Colegiului National ”Gheorghe Lazar” din Capitala. La eveniment vor fi prezenti reprezentanti ai organizatorilor (Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti si ECDL ROMANIA) alaturi de elevii si profesorii invitati sa ia parte la aceasta editie a proiectului precum si reprezentanti ai celor 5 muzee participante.

In cea de a treia etapa a proiectului vor fi implicati din nou 250 de elevi din cele 5 licee participante la proiect:
Liceul Bilingv „Miguel de Cervantes””
Liceul Teoretic „Marin Preda”
Liceul Teoretic „Ion Barbu”
Colegiul Tehnic „Costin Nenitescu”
Colegiul National „Gheorghe Lazar”

Cele 5 muzee care au avut amabilitatea sa raspunda invitatiei noastre de a participa la proiect sunt:
    
Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti
Muzeul Tehnic Prof. Ing. Dimitrie Leonida
Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”
Muzeul National Militar
      Muzeul de Arta Veche Apuseana “ Ing. Dumitru Furnica – Minovici “

Prin demararea acestui proiect ECDL ROMANIA si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti impreuna cu  Primaria Municipiului Bucuresti, precum si muzeele implicate in cadrul proiectului, urmaresc atingerea urmatoarelor obiective:
1.    Promovarea respectului pentru valorile culturale si institutiile de cultura prin atragerea unui numar cat mai mare de elevi de liceu catre muzee si accesul la valorile fundamentale culturale;
2.    Promovarea scolii ca institutie care doreste sa asigure formarea continua si completa la standarde europeane a elevilor, in perspectiva realizarii unei cariere, intelegand insa actul de cultura ca o completare a cunostintelor si abilitatilor acumulate in mediul educational;
3.    Oferirea unor metode alternative de petrecere a timpului liber pentru elevi.

Va asteptam cu mult interes joi, 25  februarie 2010, in Sala de Festivitati a Colegiului National ”Gheorghe Lazar”.

Bucuresti, 23.02.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *