free download 78 travel guides written by experts

Reduceri masive de angajati in 2009Reduceri masive de angajati in 2009

Paylogic, companie specializată în oferirea de servicii profesionale de externalizare a salariilor şi administrare de personal, a efectuat atât un studi asupra evoluţiei salariilor din România la nivelul anului 2009, cât şi o analiză comparativă a salariilor pentru perioada ian. 2010 – ian. 2009.

Conform acestui studiu amplu, în anul 2009, a fost înregistrată o scădere în ceea ce priveşte numărul angajaţilor (-25%), volumul fondului de salarii brut (-18%) şi numărul de ore de concediu medical (-30%), în acelaşi timp, înregistrându-se o scădere a primelor brute per angajat (-47%) şi a numărului de ore suplimentare (-74%). Analiza aceloraşi indicatori la nivelul începutului anului 2010 faţă de 2009, dezvoltă rezultate interesante: a fost înregistrată o scădere în ceea ce priveşte numărul angajaţilor (-18%), volumul fondului de salarii brut (-5%) şi numărul de ore de concediu medical (-22%). În acelaşi timp, nivelul primelor brute per angajat s-a menţinut constant, iar nivelul numărului de ore suplimentare a crescut cu 38%.
Analiza comparativă studiază datele dinaintea începererii crizei economice în România, dar oferă şi o viziune clară asupra evoluţiei indicatorilor analizaţi, de la începutul anului 2009 până în prezent, trecând prind cea mai dură etapa a crizei din România.

Potrivit studiului Paylogic, este posibil să asistăm la anumite semne de revigorare a pieţei, din analiza făcută pentru perioada august – decembrie 2009, reieşind că s-a înregistrat o scădere a numărului de angajaţi de numai 3%, rezultând de aici nu numai faptul că firmele au disponibilizat masiv în prima parte a anului 2009, dar şi o crestere a primelor brute per angajat de aproape 1% şi a salariului mediu brut de 8%, fapt ce poate arăta o revigorare a vânzărilor. Dar, din cadrul aceleiaşi comparaţii reiese şi faptul că, pentru perioada analizata, numărul de ore suplimentare a scăzut în ultima parte a lui 2009 cu 18%, ceea ce poate fi un semn că revigorarea economica se poate lăsa aşteptată.

Studiul efectual de Paylogic a inclus aproximativ 16.500 angajaţi din peste 125 de firme private din toate zonele geografice ale României.

Înfiinţată în anul 2001, Paylogic este dedicată serviciilor de externalizare de calcul salarial şi administrare de personal. În prezent, compania are sediul central în Bucureşti, având şi alte 4 birouri locale, în Cluj, Mediaş, Sibiu şi Timişoara. Companii de renume precum Mercedes – Benz România, Cetelem IFN sau Kromberg & Schumbert şi alţii, fiecare lider în industria de profil, au ales parteneriate cu Paylogic.

Bucuresti, 23.02.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *