free download 78 travel guides written by experts

“5 Licee 5 Muzee” Editia aII-a s-a incheiat cu mult soare la Muzeul National al Satului

Marti, 9 iunie elevii participanti la proiectul “5 Licee 5 Muzee” de anul acesta au fost premiati de  ECDL ROMANIA alaturi de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Primaria Municipiului Bucuresti in cadrul conferintei de final a programului ce a avut loc in cadrul deosebit de la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”.

ECDL ROMANIA impreuna cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Primaria Municipiului Bucuresti au lansat anul trecut proiectul “5 Licee 5 Muzee”, un program educational dedicat elevilor de liceu, prin care s-a dorit incurajarea participarii tinerilor la manifestari culturale prin initierea unei serii de vizite la cateva muzee din Bucuresti si generarea unui concurs intre elevii din 5 licee din capitala.

Proiectul “5 Licee 5 Muzee” s-a derulat cu succes ajungand la cea de-a doua editie anul acesta.

La inceputul acestei saptamani toti organizatorii, elevii si profesorii coordonatori implicati in proiect s-au regasit intr-o atmosfera calduroasa si destinsa intr-una dintre gospodariile Muzeului National al Satului din capitala. Finalul proiectului a dezvaluit liceenii castigatori ai concursului de cultura generala pe tematica vizitelor respective ce s-a desfasurat pe www.ecdl.org.ro , liceele remarcandu-se si prin colajele de fotografii care au facut obiectul celei de a doua competitii.

Alaturi de reprezentantii ECDL ROMANIA si celor 5 muzee implicate in program au fost si de data aceasta doamna Inspector General Mihaela Florescu si doamna consilier Daniela Stanculescu de la Primaria Municipiului Bucuresti, care au confirmat reluarea proiectului “5Licee 5Muzee” si in anul scolar urmator.
Bucuria a fost adusa de catre copiii de la doua gradinite din Sectorul 2, care au pregatit cateva surprize dansante tuturor invitatilor.

In aceasta etapa a proiectului au fost implicati 250 de elevi din alte 5 licee participante la proiect:
Liceul Teoretic Stefan Odobleja
Colegiul National “Spiru Haret”
Colegiul National “I.L.Caragiale”
Colegiul National “Gheorghe Sincai’
Liceul Economic “Costin C. Kiritescu”
Cele 5 muzee care au avut amabilitatea sa raspunda invitatiei noastre de a participa la proiect sunt:
Muzeul National de Arta
Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti
Muzeul Tehnic Prof. Ing. Dimitrie Leonida
Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”
Muzeul National Militar “Regele Ferdinand I”

Bucuresti, 11.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *