free download 78 travel guides written by experts

4 KIDS va reprezenta Romania la Eurovision Junior 2007

Trupa 4 KIDS va reprezenta România la concursul european Eurovision Junior, în data de 8 decembrie 2007, la Rotterdam. Patru tineri artişti: Bogdan Bidaşcă, Mircea Eremia, Gabriela Anamaria Bugle şi Ioana Sabrina Stroe au cucerit juriul şi publicul telespectator cu melodia „Sha-la-la" în cadrul selecţiei naţionale difuzate în direct de TVR 1 şi TVR Internaţional, duminică, 24 iunie. Ei au obţinut punctajul maxim, de 12 puncte, atât din partea telespectatorilor, prin televoting, cât şi din partea juriului de specialitate.
Cu toate că sunt din localităţi diferite, cei patru s-au cunoscut şi s-au împrietenit la festivalurile şi programele tv la care au fost prezenţi. Cu toţii au deja un bogat palmares de premii şi participări la diverse competiţii, pentru că au început cariera artistică de la vârste extrem de fragede. De exemplu, Sabrina şi Mircea s-au remarcat încă de când aveau 4 ani şi au câştigat locurile I şi II la concursul Tip-Top Mini Top de la TVR. Bogdan şi Gabriela aveau „deja” vârsta de 6 ani când câştigau primele lor trofee la competiţii regionale importante. Acum, cei patru apar în programe tv, studiază canto, pianul şi sunt decişi să devină artişti renumiţi. Un motiv în plus în acest sens îl are Mircea, a cărui soră, Alina Eremia, a reprezentat România la Eurovision Junior în 2005. Încă de atunci, băiatul şi-a promis că nu va fi mai prejos şi, iată că, după numai doi ani, a reuşit să-şi vadă visul împlinit. Este pentru prima dată când România este reprezentată la un concurs Eurovision de membrii aceleiaşi familii, chiar dacă în ani diferiţi.

La fel ca la toate selecţiile naţionale Eurovision Junior de până acum şi în acest an, câştigătorii au fost aleşi în baza voturilor primite de la telespectatori şi de la juriu, ponderea finală fiind: 50% televoting, 50% juriu de specialitate. Telespectatorii au putut vota gratuit de pe telefoanele din reţeaua Orange şi Romtelecom.

Juriul de specialitate a fost format din: Andreea Andrei, textier, Alina Sorescu, interpret, Cristina Mazilu, jurnalist, George Natsis, compozitor, Cristian Alivej, compozitor, Gabriela Scrabă, realizator emisiuni SRR şi Daniel Horhocea, realizator emisiuni SRR.

Gazdele spectacolului au fost Eda Marcus şi Victor Bucur, prezentatori cu experienţă de emisiuni televizate pentru copii, aceştia fiind ajutaţi de Ioana Ivan care a luat pulsul atmosferei din Camera Verde.

Invitaţi de onoare au fost membrii formaţiei New Star Music, cei care au reprezentat România la ediţia de anul trecut a concursului Eurovision Junior: Teodora Roxana Sima (Peter Pan), Diana – Ioana Prepeliţă (Spider Man), Liviu Mircea Teodorescu (Harry Potter) şi Cristian Sanda-Gorun (Făt Frumos), alături de Alina Eremia, participantă la ediţia din 2005 a aceluiaşi concurs.

Spectacolul a fost urmărit de românii din întreaga lume, fiind transmis în direct la TVR internaţional şi on-line. De altfel, pe site-ul TVR se poate urmări înregistrarea spectacolului, iar la pagina specială dedicată de TVR concursului Eurovision Junior www.tvr.ro/jesc pot fi găsite piesele participante, concurenţi, fotografii din spectacol, punctajul acordat, informaţii diverse.

Bucuresti, 25.06.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *