metalshow

2 expozitii DanaArtGallery

Va anuntam ca am pregatit doua expozitii, in luna aprilie,  una in spatiul Metropolis Art Collection, exact de Weekendul galeriilor si o expozitie in spatiul Galeriei Odeon.

Metropolis Art Collection/ DanaArtGallery

DanaArtGallery vă invită la vernisajul expoziției Exerciții de respirație al artistei Daniela Zbarcea, expoziție care va fi deschisă in ziua de sâmbăta, 23 aprilie 2016 , ora 18.30 – în cadrul Weekendului Galeriilor.

www.danaartgallery.ro, office@danaartgallery.ro , tel. 0724 271 723
Metropolis Center, Str. Grigore Alexandrescu, nr. 89-97, București
Program de vizitare: Luni- Sâmbătă 12:00-20:00 şi în Weekendul galeriilor : Sâmbătă şi Duminică 12:00- 21:00
Expozitia poate fi vizitata in perioada 23 aprilie -23 mai 2016.


Pe o bază monocromă, Daniela Zbarcea intervine cu pensulații rapide, gestualiste. Volumele rezultă din pensulația liberă sau din urmele lăsate pe pânză de cuțitul de paletă. Pete de culoare – oranj/ roșu/galben – echilibrează compozițiile: ele conturează ritmuri alerte. Ritm și vibrație sunt coagulate în exerciții de respirație. Uneori, scriitura cu tuș sau intervențiile cu creionul scindează ritmul, doar pentru că pictorița somatizează catastrofele naturale pe care le transformă în povești, în narațiuni abstracte. Ea translatează dramele în propriul habitat, anexându-le propriilor trăiri. Fie că sunt explozii solare, cutremure, inundații – un întreg ecosistem tulbure contribuie la fluxul energetic din lucrările Danielei.

Între juxtapunerile și suprapunerile de culoare, între petele de brunuri, griuri sau accentele de galben, Daniela Zbarcea face Exerciții de respirație – sintagmă cu care își intitulează expoziția gestualist-abstractă. – Raluca Băloiu, curator

OGLINDIRI

DanaArtGallery și Galeria Odeon vă invită să vizitați expoziția de pictură cu numele semnată de LARISA MELNIC, artist plastic.

Vernisajul va avea loc pe 25 aprilie, ora 19, Teatrul Odeon, foaierul sălii studio, la Galeria Odeon, Caleea Victoriei, nr 40-42, București.


“Proiectul OGLINDIRI format dintr-o serie de lucrări, în care se evidențiază personajul feminin reflectat în oglindă subliniază căutarea eului ființei oglindite.  Astfel, oglinda e un “ochi” străin în care căutăm adevărul despre noi si reprezintă  un obiect cu valoare revelatoare ce reflectă personalitatea interioară a privitorului și întalnirea cu propria conștiință. Realitatea și adevarul se întind dincolo de capacitățile noastre de percepție evocând ideea lumii transcendente. Metaforă a artei, oglinda marchează simbolul cunoașterii, punctul de plecare a tuturor dedublărilor, însa lipsite de consistență. Chiar dacă imaginea reflectată în oglindă este una virtuală noi o percepem ca un lucru real, ca un alt eu, un eu care iți este prieten confident și iți poate răspunde la toate întrebările și iți arată ce știi și ce nu știi despre tine. Cum este posibil? Prin oglindire, prin evocararea subconștientului ce poate descoperi noi forțe și răspunsuri în interiorul nostru.

– Ce văd în oglindă sunt chiar eu?
– Da și nu! ”

Absolventă a Universitații Naționale de Artă București, secția Pictură, artistul plastic Melnic Larisa, în prezent urmează studii masterale în cadrul aceleași universități și a participat la numeroase expoziții de grup.

Expoziția poate fi vizitată între 25 aprilie și 15 mai 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *