free download 78 travel guides written by experts

10.000 de copacei isi vor gasi loc in padurea din Baltati

Pentru al treilea an consecutiv, „Plantăm fapte bune în România” se implică în împădurirea zonelor cu risc de alunecare din judeţul Iaşi.

10.000 de puieţi de glădiţă şi săcioară vor acoperi primele hectare din cele 9 puse la dispoziţia plantatorilor de către Primăria Comunei Bălţaţi. Sâmbătă, 250 de voluntari vor planta primele 2.5 hectare din noua pădure care va avea rolul de a-i proteja pe localnici împotriva alunecărilor de teren din apropierea localității. La acţiunea din weekend vor participa şi 25 de persoane private de libertate.

Beneficiind de sprijinul Penitencarului Iași și Primăriei din comuna Bălţaţi, „Plantăm fapte bune în România” se implică din nou, după ce în anii precedenţi o suprafaţă de 7 hectare a devenit pădure.

Directia Silvică Iași pune la dispoziția voluntarilor puieții ce vor fi plantați sâmbătă la Bălțați.

”Sunt foarte mândră de ceea ce am reușit să realizăm până în acest moment alături de echipa EcoAssist și de partenerii noștri locali, toți sunt niște oameni minunați care ne sunt alături din 2013 și ne vor fi până la finalizarea plantării celor 16 hectare. De asemenea, sunt bucuroasă că numărul tinerilor care doresc să participe la acțiunile de împădurire crește, avem familii cu copii care participă la aceste acțiuni, ceea ce este un lucru minunat. Îmi doresc să avem o pădure frumoasă deoarece oamenii care participă plantează cu drag și cu bucurie puieții”, a declarat Livia Bibire, coordonator local „Plantăm fapte bune în România”.

Voluntarii care vor participa la plantarea de sâmbătă sunt membri ai Uniunii Studenţilor din România, Upside Down, Inmedio şi Asociaţia HPN-Help People and Nature. Totodată, companiile, DB Schenker, Inmedio, Mega Image şi Unicredit Tiriac Bank oferă sprijin acţiunii din localitatea Bălţaţi.

Cei care doresc să se alăture acţiunii din 25 aprilie se mai pot inscrie până joi la adresa voluntar@plantamfaptebune.ro.

Bucuresti, 22.04.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *