free download 78 travel guides written by experts

1 Decembrie la TVR

Programe speciale pentru o zi specială

Dezbaterea pe teme de istorie Omul şi timpul, transmisiunea în direct a paradei militare de 1 decembrie, o ediţie specială Profesioniştii, al cărei invitat este un elev care împlineşte 18 ani pe 1 decembrie, dar şi un film românesc deja clasic (Actorul şi sălbăticii, pe al cărui afiş îi regăsim pe Toma Caragiu şi Marin Moraru) sunt câteva dintre programele pregătite de TVR 1 pentru ziua naţională a României. Seara, de la 21.00, TVR 1 transmite concertul aniversar Benone Sinulescu, eveniment sărbătorit pe 7 noiembrie şi al cărui gazdă a fost Iuliana Tudor.

Muzică bună, divertisment, filme româneşti de dragoste şi de aventuri (mai precis „Trilogia Mărgelatu”) şi invitaţi de marcă – sunt câteva dintre „ingredientele” programului special pregătit de TVR 2 pentru Ziua Naţională a Românilor. Fiecare emisiune ce va fi difuzată la TVR 2 de 1 Decembrie este dedicată acestei sărbători. Cu umor sau într-un registru serios, cu oameni obişnuiţi sau cu personalităţi, cu ediţii speciale despre români aşa cum sunt ei văzuţi de conaţionali sau de străini, ziua de 1 Decembrie la TVR 2 va fi serbată de fiecare emisie din program fără un festivism anume dar cu foarte multe lucruri dragi românilor.

La TVR 3, de la ora 15.00, Alex Vasiliu de la Studioul teritorial Iaşi a pregătit, la „Cap de afiş”, o temă generoasă: „Muzicieni ieşeni – Muzicieni ai lumii”, emisiunea luând forma unei gale. La 17.30, într-o ediţie aniversară a emisiunii „Retro-vizor”, realizată de TVR Bucureşti, Andrei Iliescu trece „De la 23 August la 1 Decembrie”. La „Cantec şi poveste”, de la ora 20.00, timişorenii Felicia Stoian şi Adrian Cireap sărbătoresc alături de Ciprian Roman, unul dintre cei mai reprezentativi interpreţi hunedoreni din generaţia tânără.

O docu-dramă cu o temă inedită, un concert cu tradiţie cunoscut în zeci de ţări, o dezbatere culturală cu două personalităţi importante şi un eveniment cultural aflat la prima ediţie. Acesta este programul pe care l-a pregătit TVR Cultural pentru ziua de 1 decembrie. De la ora 13.00, telespectatorii pot urmări “Doamnele României şi Marea Unire”, o docu-dramă în care o puteţi revedea pe actriţa Carmen Ungureanu. De la ora 18.10, TVR Cultural difuzează „Concertul unei Nopţi de Vară”, susţinut anul acesta de Orchestra Filarmonică din Viena la Palatul Schönbrunn. Ediţia din data de 1 decembrie a emisiunii „Înapoi la argument”, moderată de Horia Roman Patapievici, îl are ca invitat pe Dan C. Mihăilescu, într-o emisiune dedicată unei cărţi mărturie, "Călătorie la Muntele Athos". Tot joi, de la ora 22.10, TVR Cultural difuzează prima ediţie a „Galei poeziei române contemporane”, organizată anul acesta de Uniunea Scriitorilor din România la Ateneul Român.

TVR INFO dedică trei ore de program unei Ediţii speciale având tema „Aniversarea Zilei Naţionale”. Transmisiunea în direct va fi difuzată în intervalul 10.00 – 13.00.

Bucuresti, 27.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *