Shadow

Ziua Mondială a Animalelor la Antipa

Ziua Mondială a Animalelor va fi sărbătorită miercuri, 4 octombrie 2023 la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”. În acest an, îi avem alături noi ca parteneri pe: Primăria Municipiului București, prin Direcția de Mediu-Serviciul Ecologie Urbană, Jandarmeria Română, Autoritatea Pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) și Asociația TNR.

Vă invităm, așadar, pe toți cei care iubiți animalele, fie că le purtați sau nu numele, să vă petreceți ziua la muzeu, și să participați la activitățile pregătite special pentru a marca acestă zi.

Iubitorii de câini și pisici sunt invitați de ASPA și Asociația TNR la târgul de adopții care va avea loc pe peluza Muzeului. Sperăm ca toți participanții să-și găsească un companion blănos. ASPA și TNR precizează că patrupedele sunt sănătoase, microcipate, deparazitate, vaccinate și, în funcție de vârstă, sterilizate.

Caii și câinii sunt unele dintre cele mai afectuoase și loiale animale. Vizitatorii Muzeului pot participa la demonstrații de dresaj canin și ecvestru susținute de Jandarmeria Română.

Ziua Mondiala a Animalelor la Antipa

Cei mici vor avea și o zonă dedicată pentru exersarea abilităților artisitice, unde vor putea desena, colora animaluțele lor preferate.

Programul activităților:
10.00-19.00 – Vizitarea gratuită a expoziției permanente
10.00-16.00 – Târg de adopții – câini și pisici
10.00-18.00 – Desene colorate cu animale preferate
12.00-18.00 – Demostrații de dresaj canin și ecvestru.

Ziua Mondială a Animalelor a luat naștere în urma convenției ecologiștilor din Florența, în anul 1931, și a avut drept scop atragerea atenției asupra creșterii alarmante a numărului speciilor de animale pe cale de dispariție. În prezent, această zi are menirea de a recunoaște rolul important ocupat de animale atât în natură, cât și în viața oamenilor.

Sponsorul principal al Muzeului Antipa: MOL Romania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *