Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Zilele orasului Bacau la Torino, reflectate de TVRi

TVR Internaţional dedică un spaţiu semnificativ în emisiunile sale unui eveniment inedit ce va avea loc la Torino, în perioada 8-10 iunie – „Zilele oraşului Bacău”, o amplă manifestare dedicată celor peste 80.000 de băcăuani care trăiesc în localitatea italiană.

Pe parcursul celor trei zile de manifestări şi-au anunţat deja prezenţa artişti renumiţi, ansambluri folclorice, meşteri artizani, politicieni, invitaţi speciali. Dintre artiştii care vor evolua pe scena din piaţa Pelerina Carara amintim pe: Ducu Bertzi, Daniela Ghiorfi, Talisman, Ionuţ Dolănescu, Maria Şalaru, George Cojocărescu, grupul Vacanţa Mare, ansamblurile „Boboceii” şi „Ciobănaşul”. În Centrul de conferinţe vor fi expuse lucrări de iconografie şi măşti populare realizate de către elevii liceului de arte „Gheorghe Apostu” din Bacău. Dintre oficialităţi, la manifestările de la Torino şi-au anunţat prezenţa Romeo Stavarache, Primarul Municipiului Bacăului, precum şi Cristian Adomniţei, ministrul Educaţiei, cercetării şi tineretului.

De-a lungul celor trei zile de sărbătoare românească, echipa TVRi formată din realizatorii Mihaela Crăciun, Angela Avram, Monica Nicolescu şi Mihai Răzuş vor participa activ la manifestări. Ca o adevărată punte de legătură dintre românii de acasă şi cei din Italia, ei vor aduce la Torino mesaje speciale ale băcăuanilor către rudele lor din Italia. Aceste mesaje vor fi proiectate în piaţa Pelerina Carara, unde va exista o cabină în care cei prezenţi pot trimite mesaje video către cei dragi de acasă.

În afară de înregistrarea manifestărilor, a celor mai importante evenimente şi a mesajelor publicului, echipa TVRi va realiza şi materiale de larg interes pentru cei din diaspora. Este vorba despre analize şi discuţii pe marginea situaţiei românilor din zonă, a învăţământului în limba română din şcolile italiene, pe probleme de migraţie, juridice, economice, despre asociaţiile româneşti din străinătate.

Toate aceste materiale înregistrate la Torino vor fi difuzate către românii din ţară şi cei din întreaga lume pe TVRi, în cadrul mai multor emisiuni grupate sub titlul generic: „Priveşte cu inima!”, ce vor fi difuzate vineri, 15 iunie de la ora 20.10, luni, 18 iunie de la ora 20.10, marţi, 19 iunie, de la ora 20.15, joi, 21 iunie, de la ora 18.30 şi joi, 28 iunie, de la ora 18.30.  

TVRi păstrează tradiţia de a racorda românii din întreaga lume la cele mai importante evenimente ale lor, indiferent în ce ţară se află. De mai mulţi ani, telespectatorii postului, de pe cinci continente, au fost informaţi pe larg despre marile sărbători româneşti organizate în diverse ţări din Europa sau America de Nord.

Bucuresti, 7.06.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *