free download 78 travel guides written by experts

“WALL-E” a sosit in Romania

"WALL-E", cel mai asteptat film de animatie al anului, o productie Disney-Pixar simpatica si o aventura romantica asa cum sigur n-ati mai vazut.

Programat sa curete planeta, WALL-E (Waste Allocation Load Lifter Earth-Class – Ridicator de greutati pentru distribuirea deseurilor, din clasa Pamant) compacteaza gunoiul in cuburi, colectioneaza tot felul de maruntisuri si isi imparte singuratatea cu animalul sau de companie, gandacul Hal. Este ultimul robot ramas pe Pamant, dupa ce oamenii au plecat, cu sute de ani in urma, intr-o croaziera spatiala de lux, intrucat conditiile de pe Terra nu mai sunt favorabile vietii. Pana intr-o zi, cand WALL-E descopera sub mormanele de gunoaie o… planta. Pe care i-o arata cu mandrie noii sale prietene, EVE (Extra-terrestrial Vegetation Evaluator – Evaluator de Vegetatie Extraterestra), abia sosita pe Pamant. Indragostit pana peste "ochelari", Wall-E isi pune in aplicare tot arsenalul romantic pentru a o cuceri pe extravaganta robotica. Numai ca ea are o misiune clara: sa duca pe nava-mama orice urma de vegetatie. Deci, planta se confisca si, odata cu ea, paraseste Pamantul si EVE. WALL-E insa nu poate renunta asa usor la povestea sa de iubire si astfel incepe o super-aventura galactica in care descoperim ca si… robotii au umor si sentimente.

"WALL-E" va rula in cinematografe in doua variante: cea subtitrata si cea dublata, precum si in varianta digitala, subtitrata. Premiera va avea loc vineri, 5 septembrie a.c., in cinematografele Hollywood Multiplex, Movieplex si Cityplex din Bucuresti, Cinema City Timisoara, Cinema City Iasi si "Lotus" – Oradea.

Cum ar fi dacă omenirea ar pleca de pe Pământ şi cineva ar uita să deconecteze ultimul robot ?

Iată premiza uimitoare, bizară, de la care pleacă noua comedie extraordinară de animaţie realizată de Disney•Pixar şi derulată în spaţiu: “WALL•E.” Un film plin de umor, duioşie, fantezie şi emoţie, “WALL•E” îşi poartă publicul într-o remarcabilă călătorie prin toată galaxia, demonstrând încă o dată măiestria cu care Pixar creează lumi noi şi stabileşte noi standarde pentru a oferi poveşti fascinante, personaje care evoluează, muzică incredibilă şi animaţie generată pe computer, cu ajutorul celor mai performante tehnologii existente.

Derulat într-o galaxie nu foarte îndepărtată, “WALL•E” este o comedie originală, incitantă, despre un robot foarte tenace. După sute de ani în care a stat singur, făcând ceea ce a fost construit să facă, WALL•E (Waste Allocation Load Lifter Earth-Class) îşi găseşte un nou ţel în viaţă (pe lângă colecţia sa de flecuşteţe) când întâlneşte un robot de căutare elegant, pe nume EVE (Extra-terrestrial Vegetation Evaluator). EVA îşi dă seama că, fără să vrea, WALL•E a găsit cheia viitorului planetei şi se năpusteşte înapoi în spaţiu, ca să le raporteze oamenilor descoperirile sale. Aceştia o aşteaptă cu nerăbdare la bordul luxoasei navete spaţiale “Axioma”, sperând să afle că se pot întoarce acasă în siguranţă. Pe de altă parte, însuşi WALL•E o urmăreşte pe EVA prin toată galaxia şi pune în mişcare una dintre cele mai incredibile aventuri comice derulate vreodată pe marele ecran.

În uluitoarea sa călătorie prin univers, în viitorul de peste 800 de ani, WALL•E este însoţit de o mulţime hilară de personaje: un gândac care e animalul lui de companie şi o întreagă echipă curajoasă de roboţi defecţi şi inadaptaţi. Al nouălea film de lung metraj de la Disney şi Pixar Animation Studios, “WALL•E” vine după cel mai recent triumf al studiourilor, “Ratatouille,” care a câştigat Oscarul pentru “Cel mai bun lung metraj de animaţie”, a cules cele mai bune cronici dintre toate filmele lansate în 2007 şi a fost un succes de box-office în toată lumea. Încasările totale obţinute la nivel mondial pentru al optulea lung metraj Pixar se ridică la uluitoarea sumă de 4,3 miliarde de dolari.

“WALL•E” este cel mai recent film realizat de regizorul/scenaristul premiat cu Oscar Andrew Stanton, care s-a alăturat echipei Pixar în 1990, fiind al doilea animator şi abia al nouălea angajat al studiourilor recent înfiinţate la vremea respectivă. A fost unul dintre cei patru scenarişti nominalizaţi la Oscar în 1996 pentru contribuţia la “Toy Story” şi scenaristul următoarelor filme Pixar, între care “A Bug’s Life,” “Toy Story 2,” “Monsters, Inc.,” şi “Finding Nemo,” pentru care a fost din nou nominalizat la Oscar, în calitate de co-scenarist. În plus, a fost co-regizor pentru “A Bug’s Life,” producător executiv pentru “Monsters, Inc.” şi filmul premiat cu Oscar din 2007, “Ratatouille,” şi a câştigat Oscarul pentru “Cel mai bun lung metraj de animaţie” pentru “Finding Nemo.”

Filmul Disney•Pixar “WALL•E,” regizat de Andrew Stanton după o poveste originală de Stanton şi Pete Docter, pe baza unui scenariu scris de Stanton şi Jim Reardon, îl are ca producător executiv pe John Lasseter, fiind produs de Jim Morris (“Star Wars: Episode I” şi “Episode II,” “Pearl Harbor,” “The Abyss,” şi trei dintre filmele “Harry Potter”), care a contribuit la realizarea unora dintre cele mai revoluţionare efecte vizuale din industria de gen, în timpul asocierii sale de 18 ani cu ILM, ca Preşedinte al Lucas Digital.

Galeria vocilor de personaje din acest film îi include pe comicul Jeff Garlin (“Curb Your Enthusiasm”), veteranul Pixar John Ratzenberger (“Cheers,” “Ratatouille,” “Toy Story”), actriţa Kathy Najimy (“Sister Act,” “King of the Hill”), vedeta de teatru şi cinema Sigourney Weaver (“Alien,” “Gorillas in the Mist,” “Baby Mama”) şi apreciatul designer de sunet câştigător a patru Premii Oscar, Ben Burtt (“E.T.: The Extra-Terrestrial,” “Indiana Jones and the Last Crusade”). Comicul Fred Willard (“Best in Show,” “Back to You”) apare şi el în film.

Gama extrem de expresivă de voci robotice din WALL•E a fost creată de Burtt, ale cărui realizări memorabile includ şi “vocile” altor roboţi legendari, cum ar fi R2-D2 (din filmele “Star Wars”). Bazându-se pe cei 30 de ani ai săi de experienţă ca unul dintre cei mai mari experţi în sunet din industria de gen, Burtt s-a implicat încă din primele stadii ale filmului în crearea unei întregi lumi sonore pentru toate personajele robotice şi toate navetele spaţiale, dar şi pentru toate mediile în care se derulează acţiunea.

Partitura originală pentru “WALL•E” a fost compusă de Thomas Newman, de opt ori nominalizat la Oscar şi care mai lucrase deja cu Stanton, la filmul “Finding Nemo”. O adevărată legendă a muzicii rock-and-roll, Peter Gabriel a colaborat cu Newman pentru melodia originală intitulată “Down to Earth.” Gabriel a scris el însuşi versurile pentru acest epilog muzical inteligent, captivant, şi a interpretat melodia.

Bucuresti, 02.09.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *